Hlavní obsah

Ukončí Flensburg svou výsledkovou krizi?

Eurotip.cz

V dohrávce sedmnáctého kola německé Bundesligy, nejkvalitnější házenkářské soutěže světa, přivítá pátý SG Flensburg Handewitt na své palubovce aktuálně sedmý celek tabulky, Rhein-Neckar Löwen. V souboji dvou účastníků letošní Ligy mistrů budou chtít domácí soupeři vrátit šest dní starou porážku z Německého poháru a také se alespoň o trošku přiblížit vedoucí čtveřici, která se již obhájcům stříbra z loňského ročníku nebezpečně vzdaluje.

Článek

Letos však Flensburg své ambice rozhodně nenaplňuje. Z posledních šesti ligových střetnutí tento velkoklub hned čtyři prohrál, ve všech těchto případech šlo o neúspěchy proti týmům hrající v popředí. Zisk titulu je tak již nyní utopickou vizí. Cílem Flensburgu se stává alespoň třetí příčka, zaručující postup do nejprestižnější evropské klubové soutěže, Ligy mistrů.

Špatné výsledky i předváděná hra, jejímž vrcholem byla drtivá sobotní porážka, opět před svými fanoušky, s lídrem z Kielu poměrem 29-37, měli za následek odvolání trenéra Kenta – Harryho Anderssona. Nový lodivod vrávorající flensburské družiny se jmenuje Petr Carlén. Tento osmačtyřicetiletý Švéd zažil, stejně jako celý tým, velmi emotivní víkend. Před svým debutem na lavičce však varuje před přehnanými očekáváními. „V tak krátké době nemohu změnit podstatné věci, jen dodat pár nových impulsů,“ uvedl.

Kapitán Ljubomir Vranjes však věří, že se jeho družina odrazí ze současné krize už v dnešním zápase. Zdali se to podaří, bude záležet i na výkonu dalších opor Alena Muratoviče či Lasse Svana Hansena.

Kouč hostů Wolffang Schwenke věří, že jeho svěřenci zopakují výkon z posledního ligového duelu, kdy přehráli o branku třetí Magdeburg. Celek z Löwenu se nyní nachází v dobré formě i rozpoložení, výbornou fazonu má především brankář Henning Fritz. Tahounem je rovněž český křídelník Jan Filip.

Podaří se zopakovat družstvu R.N. Löwen triumf na hřišti favorizovaného Flensburgu, či ani nový trenér nepomůže domácím ihned zažehnat výsledkovou mizérii? Bwin vypsal na výhru Flensburgu kurs 1.40, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 10.00 rovné a na vítězství Rhein-Neckar Löwen si můžete vsadit v kursu 3.50.

Reklama