Hlavní obsah

Udrží si Fulham proti Chelsea sérii neporazitelnosti?

Momentálně osmý Fulham hostí v dalším ze zápasů nejvyšší anglické fotbalové soutěže druhou Chelsea. Domácí neprohráli už osm utkání v řadě a v tabulce domácích soubojů jim patří dokonce druhé místo za Liverpoolem. Blues ale venku zahrát umí, a to nejlépe z celé soutěže. Svěřenci trenéra Scolariho totiž na stadionech soupeřů prozatím nasbírali osm výher a jednu remízu.

Článek

Ona remíza přišla v 18. kole na půdě Evertonu (0:0). Ještě předtím Modří znovu doma zaváhali, když hráli s West Hamem 1:1. V pátek už Chelsea bodovala naplno, když na Stamford Bridge zdolala díky brankám Drogby a Lamparda 2:0 West Brom.

„Jsme rádi, že je Didier zpět. Vždycky je dobré jít do vedení hned v úvodu. Bylo to klasické zakončení od útočníka – razantní hlavička. Kvůli naraženému stehnu jsme ho ale ve druhém poločase stáhli,“ řekl asistent Wilkins na adresu útočníka z Pobřeží Slonoviny, který zaznamenal první trefu v letošním ročníku Premier league.

30letý forvard bude dnes pravděpodobně pokračovat ve spolupráci s Nicolasem Anelkou. Proti West Bromwichi zůstal portugalský záložník Deco pouze mezi náhradníky a dnes by tak mohl dostat šanci hned od úvodu. Kapitán John Terry si odpykává karetní trest a další bek Ricardo Carvalho není úplně fit. Ve středu obrany se tudíž očekává start dvojice Branislav Ivanovič-Alex.

„Naše venkovní forma je velmi dobrá a jenom doufáme, že dokážeme na kvalitní výsledky navázat. Nebude to ale snadné. Fulham bude určitě nepříjemný a rozhodně mu nebude chybět sebedůvěra,“ dodává Scolariho asistent Ray Wilkins.

Jak již bylo zmíněno, Fulham neprohrál v posledních osmi utkáních v řadě. Cottagers slaví úspěch především díky dobré obraně, která v posledních šesti utkáních propustila jediný gól. Dnes tak projde domácí obrana velkým testem. „K utkání přistupujeme jako ke každému jinému. Držet čisté konto není o tom, že máte neustále jedenáct hráčů za balónem. My se snažíme hrát fotbal stejně tak, jako náš soupeř. V domácím prostředí z vás má protivník větší respekt, ale to není případ Chelsea. Oni berou jenom tři body,“ konstatuje trenér Roy Hodgson, jehož svěřenci po výhře 3:0 nad Middlesbrough vybojovali cennou bezbrankovou remízu na půdě Tottenhamu.

Na White Hart Lane se Fulham musel obejít bez služeb obránce Breda Hangelanda, kterého skolila chřipka. Jako náhrada nastoupil Chris Baird, který v případě nutnosti zastoupí norského beka i dnes. Otazník visí nad startem anglického záložníka Jimmy Bullarda, kterého na hřišti Spurs nahradil Dickson Etuhu. Do hry potom s velkou pravděpodobností nezasáhnou Zoltan Gera (lýtko), Andranik Teymourian (koleno) a také senegalský forvard Diomansy Kamara (koleno).

I přes slušné výsledky Fulhamu je Chelsea velkým favoritem s kursem na výhru 1.60. Na úspěch Fulhamu vypsali bookmakeři sázkové kanceláře bwin poměrně vysoký kurs 5.30. Pokud si myslíte, že si Fulham upevní pozici remízového krále, využijte kursu 3.45.

Reklama