Hlavní obsah

Poradí si Manchester United s trápícím se Middlesbrough?

Po včerejších osmi utkáních Premier league, mají dnes na ostrovech na programu jediné utkání nejvyšší soutěže. Aktuálně třetí United přivítají v domácím prostředí Middlesbrough, které čeká na vítězství od začátku listopadu. Rudí ďáblové navíc mohou po remíze Chelsea ve Fulhamu stáhnout náskok Blues na tři body.

Článek

Manchester má oproti většině týmů ještě dva odložené zápasy k dobru, a tak může směle přemýšlet o obhajobě celkového prvenství. United navíc oproti Liverpoolu nebo Chelsea v domácím prostředí často body neztrácí, když na Old Trafford svěřenci trenéra Fergusona letos zatím šestkrát vyhráli a jedenkrát remizovali.

Poslední zápasy United byly vždy velmi těsné. Po výhrách 1:0 nad Manchesterem City a Sunderlandem (90. Vidič) remizovali Rudí ďáblové 0:0 v Tottenhamu a v pátek udolali nejtěsnějším možným rozdílem Stoke, který pokořil až v 83. minutě Carlos Tevez. „Není jednoduché zde hrát. Stoke porazili Arsenal a špatně si nevedli ani proti Chelsea. V první půli jsme měli několik šancí a ve druhém poločase jsem už začínal mít obavy. Je to důležité vítězství,“ dodal po utkání trenér Alex Ferguson.

Ten nemohl nasadit obránce Ria Ferdinanda, který kvůli problému se zády nenastoupí ani dnes. „Jonny je úžasný hráč. Ve dvaceti letech ukazuje vyzrálost. Dobře čte hru a ani s rychlostí na tom není špatně. Vlastní všechny atributy k tomu, aby se stal skvělým fotbalistou,“ dodává Ferguson na adresu Jonny Evanse. Domácí taktik se musí kromě Ferdinanda obejít také bez suspendovaného Patrice Evry. O místo v základní sestavě si dobrým výkonem proti Stoku řekl Dimitar Berbatov.

Middlesbrough získalo z posledních tří utkání jediný bod za překvapivou domácí remízu 1:1 s Arsenalem. Následně ale hráči Boro prohráli 0:3 ve Fulhamu a naposled nestačili na Everton (0:1). „Pokud se nedostaví výsledky, neočekávám od prezidenta klubu nějaké laskavosti. Snažíte se dělat svou práci co nejlépe, ale když to není dostatečné, vstanete, podáte si ruce a jdete jinam,“ říká trenér hostí Southgate, který se musí obejít bez záložníka Didiera Digarda.

Middlesbrough potřebuje body jako sůl. Na samotné dno tabulky mají totiž náskok pouhých dvou bodů. Bookmakeři však vidí možný úspěch hostí jako senzaci a na jejich vítězství vypsali kurs 10.00 rovné. Na výhru United si můžete u bwinu vsadit v kursu 1.25 a na remízu je kurs 5.00.

Reklama