Hlavní obsah

Připíší si Finové první výhru?

Hokejové MS do 20 let má dnes na programu kvarteto zápasů v základních skupinách. Půl hodiny po půlnoci našeho času se v Civic Aréně střetnou Finové s Lotyšskem. Tento duel bude ve znamení snahy hráčů ze země tisíce jezer o premiérovou výhru, která by zároveň znamenala uchování finských šancí na čtvrtfinále.

Článek

Pro Lotyše, kteří v posledních letech střídavě pendlují mezi dvěma nejvyššími úrovněmi této věkové kategorie, je jediným cílem na tomto šampionátu jednoznačně záchrana. V prvním utkání podali svěřenci trenéra Andrejse Maticinse výkon na hranici svých možností, a i díky vynikající práci brankáře Nauruse Enkuzense, působícího v LSPA/Riga, odešli poraženi přijatelným tříbrankovým rozdílem.

Následně jej čekalo Slovensko, ovšem přes vyrovnanou první třetinu se ve druhé části naplno projevil rozdíl v kvalitě obou celků, a výsledek 2-7 byl pro hokejisty z Pobaltí ještě milosrdný. Včerejší střetnutí s reprezentací Švédska pak již byl jednoznačnou záležitostí, od počátku byli Lotyši mužstvem, které tahalo za kratší konec. Náhradní gólman Raimunds Ermics z HK Prizma Riga, přenechal své místo po třetí inkasované brance Enkuzensovi, který lovil puk ze své sítě ještě sedmkrát.

Finové měli před startem mistrovství rozhodně větší ambice, nežli jejich dnešní soupeř. V úvodním severském derby však proti výběru Tří korunek vyšli bodově naprázdno, když již od počátku utkání za svým protivníkem herně i výsledkově zaostávali. Ani výborný výkon brankáře Harriho Sateriho z Tappary Tampere tak nemohl při jediném vstřeleném gólu stačit na úspěch.

Proti Rusku začali Finové o mnoho lépe. Trefa útočníka Blue Espoo Janiho Lajunena z šesté minuty, znamenala vedení. Na tuto branku však dokázali Rusové záhy odpovědět třemi brankami ještě v první třetině, a ani snížení z hole Lajunenova klubového spoluhráče Joonase Nattinena nakonec nebylo Finům nic platné. Konečný výsledek v poměru 2-5 tak přisoudil zbylým duelům ve skupině z finského hlediska přímo existenční význam. „Musíme zlepšit hru dopředu, vytvořit si více střeleckých příležitostí, a rovněž eliminovat přílišné laciné odevzdávání puku,“ uvedl po utkání s Rusy kouč Jukka Rautakorpi.

Podaří se v souboji družstev, které zatím nezískali na šampionátu ani bod, dosáhnout vítězství favorizovaným Finům, či mohutná podpora fanoušků z Pobaltí přivede k úspěchu Lotyšsko? Bwin vypsal na výhru Finska alespoň o šest branek kurs 2.30, pokud si myslíte že naopak tímto rozdílem Lotyši neprohrají, je pro vás připraven kurs 1.55.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články