Hlavní obsah

Minnesota tápe

Téměř polovina klubů v NHL si neodpočine ani poslední den v roce. Program započnou již opět si zoufající Islanders proti Floridě. Carolina v jihovýchodní divizi hostí poslední Atlantu. Columbus po Vánocích ještě neinkasoval a tentokrát si zahraje v Anaheimu. Velký náskok na čele celé ligy si bude v Minnesotě hlídat San Jose.

Článek

Domácí klub byl vloni nejlepší ve své divizi, ale prvním kolem play off začala jeho cesta dolů. Výsledky v prvním měsíci nové sezóny byly pro Minnesotu nadějné, ale zranění jejího útočného tahouna se nepříjemně protáhlo. Marián Gáborík se vrátil na led až ve druhé polovině prosince a zaznamenal před Vánoci v průměru jeden bod na zápas. Po svátcích již slovenský útočník opět nebyl schopen nastoupit a jeho start je nejistý i dnes. Podobně není zřejmé, zda bude hrát klíčový obránce Kim Johnsson. Mimo hru jsou navíc další dva zadáci a zkušený Owen Nolan. Minnesota prožívá nejhorší měsíc své krátké klubové historie, v němž se propadla až na dno severozápadní divize. Mírně ji může uklidňovat fakt, že má menší počet odehraných utkání. Ve vyrovnané západní konferenci jí navíc k osmé příčce, která zajišťuje postup do play off, chybí jenom tři body.

Žraloci proplouvají zatím sezónou výborně především díky své skvělé obraně, která zaznamenala jediný výbuch v tomto měsíci. Většinu času za ní tráví v brance Jevgenij Nabokov, ale v případě potřeby ho dokáže více než dobře zastoupit náhradník. V obraně San Jose se také velmi dobře aklimatizovali všichni v létě příchozí hokejisté. Dnes je v ní nejistý start jedné z klubových stálic Douglase Murraye. Mimo hru je také veterán z útoku Jeremy Roenick, za kterého se vedení rozhodlo sehnat ještě staršího náhradníka, kterého ovšem představí někdy příště. Pět hokejistů klubu již překonalo hranici deseti vstřelených gólů, ale pozornost na sebe poutá především Joe Thornton, který zásobuje spoluhráče přesnými přihrávkami. Není tedy překvapením, že tři hokejisté San Jose jsou mezi první dvacítkou v celkovém kanadském bodování ligy a Dan Boyle je nejčastěji bodujícím obráncem soutěže.

Bookmakeři bwin zřejmě i na základě těchto podkladů favorizují hostující tým. Na výhru Minnesoty vypsali kurs 3,05 . Hostům se proti dnešnímu sokovi hraje velice dobře, vždyť nad ním vyhráli na jeho ledě čtyři minulé zápasy v normální hrací době. Dnes si lze na další úspěch San Jose vsadit v kursu 1,95 .

Reklama