Hlavní obsah

Uspěje Bolton znovu v Sunderlandu?

Takřka po měsíci bude na Stadium of Light v Sunderlandu opět k vidění souboj domácích Black Cats s Boltonem. Na poslední měření ale nevzpomínají domácí vůbec v dobrém, když prohráli vysoko 1:4. Dnes se oba týmy utkají znovu, tentokráte se však jedná o 3. kolo nejstarší klubové soutěže světa – FA Cupu.

Článek

Sunderlandu zatím prospívá výměna trenéra. Bývalého výborného hráče Manchesteru United a nyní trenéra Roye Keana nahradil právě po prohře s Boltonem 52letý Skot, Ricky Sbragia. Ten se svým celkem sice nestačil na Rudé ďábly z Manchesteru, ale následně jeho noví svěřenci zdolali 4:0 West Bromwich a čtyři branky nasázeli i Hullu. Poté Sunderland remizoval v domácím prostředí s Blackburnem 0:0 a naposled prohrál v Evertonu 0:3.

„Everton byl celkově ve všem lepší. Musíme se koukat dopředu a nečekají nás lehčí soupeři. Naším hlavním cílem je v tuto chvíli udržet Premier league. Musíme se rychle posunout kupředu,“ říká trenér Sbragia, který nebere FA Cup na lehkou váhu a hodlá nasadit nejsilnější možnou sestavu. Proti Evertonu nemohli hrát obránce Anton Ferdinand a středopolař Andy Reid, ale dnes by se mohli vrátit do základní jedenáctky. Zcela fit je i další bek Danny Collins. Na sever Anglie se z hostování v Cardiffu vrátil i bývalý útočník Newcastlu Michael Chopra, kterého však trápí bolavý kotník a nad jeho startem visí otazník.

„Chopra chce hrát za Sunderland a to je nejdůležitější. Rozumím jeho situaci a chce hlavně nastupovat v základní jedenáctce jako všichni ostatní,“ dodává na adresu 25letého forvarda trenér Ricky Sbragia.

Ani Boltonu však poslední zápasy příliš nevyšly. Po výhře nad Portsmouthem (2:1) prohráli svěřenci Garyho Megsona 0:3 na horké půdě v Liverpoolu a v domácím prostředí podlehli nejtěsnějším možným rozdílem Wiganu.

Kvůli karetnímu trestu nenastoupí za hosty bývalý záložník Sunderlandu Gavin McCann. Nejistý je poté start mladého obránce Garyho Cahilla, ale do kádru Trotters se naopak vrátil Nicky Hunt, který doposud hostoval v Birminghamu. „FA Cup se mění, ale třetí kolo bylo vždy magické. Je to okamžik, kdy se slabší týmy dostávají do konfrontace s kluby s velkou tradicí. Naše poslední návštěva v Sunderlandu dopadla na výbornou, podali jsme dobrý výkon,“ dodává trenér Boltonu Megson, jehož tým loni ve stejné fázi turnaje vypadl se Sheffieldem United. Ani Sunderland však loni neuspěl, když ve třetím kole podlehl Wiganu.

Na výhru Sunderlandu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.25. Na vítězství Boltonu si můžete vsadit v kursu 2.85. Pokud si myslíte, že utkání nenajde vítěze a bude se muset opakovat na stadionu Boltonu, využijte kursu 3.20.

Reklama