Hlavní obsah

Poradí si Sevilla s poslední Pamplonou?

Eurotip.cz

Před velmi krátkou zimní pauzou patřila fotbalistům Sevilly v nejvyšší španělské soutěži výborná druhá příčka. Tu by si domácí rádi udrželi i po dnešním utkání, ve kterém na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána přivítají zatím nejžhavějšího adepta na sestup – Osasunu.

Článek

Sevilla sice v závěru listopadu před vlastními fanoušky podlehla Barceloně 0:3, ale chuť si výrazně spravila na stadionu Santiaga Bernabéua, kde v sedmigólové přestřelce zdolala Real Madrid 4:3. Následně si vítěz Poháru UEFA ze sezony 2006/07 poradil s dalším silným soupeřem – Villarrealem, který jedinou brankou pokořil brazilský záložník Renato. Těsně před svátky ale svěřenci trenéra Jiméneze zbytečně ztratili body za bezbrankovou remízu s nijak výraznou Mallorcou.

Výrazný otazník visí nad startem domácího útočníka Luise Fabiana, kterého skolila nemoc. „Počkáme a uvidíme, co nám odhalí vyšetření,“ říká trenér Jiménez, který nemůže počítat ani s ofenzivními Arounou Konem, Ernestem Chevantonem, ani Argentincem Lautaro Acostou. Mimo hru jsou i obránci Abdoulay Konko, Aquivaldo Mosquera a dlouhodobý rekonvalescent Javi Navarro. „Kromě Barcelony nenašel nikdo správnou rovnováhu mezi obranou a útokem. My nejsme výjimkou,“ konstatuje domácí lodivod Manolo Jiménez.

Zatímco Sevilla bojuje na špici ligové tabulky, Osasuna se trápí na jejím opačném konci a rozhodně by nerada přišla o ligovou příslušnost, kterou získala v roce 2000 – sezonu předtím, než se to samé povedlo Seville. Hosté však ztrácejí na nesestupové příčky pouhé dva body a jejich poslední výsledky značí zlepšující se formu. Po divoké remíze 3:3 s Valladolidem sice Los Rojillos prohráli nejtěsnějším možným rozdílem v Huelvě, ale naposled si před vlastním publikem pěkně zastříleli. Odneslo to Getafe, které prohrálo vysoko 2:5, k čemuž i jednou brankou přispěl český záložník Jaroslav Plašil.

Hosté potřebují body jako sůl, ale po souboji v Seville je čekají neméně těžcí soupeři jako Barcelona, Real Madrid a Villarreal. „Hrát proti velkým týmům vás velmi motivuje a my se na tyto střetnutí těšíme,“ říká 22letý útočník Enrique Sola. Hosté nemohou počítat se službami obránce Cruchagy a záložníka Delporteho. Nejistý je poté start klíčových ofenzivních hráčů Dadyho, Ezquerra a Francisca Juanfrana.

Domácí Sevilla je horkým favoritem a na její tříbodový zisk vypsala sázková kancelář bwin poměrně nízký kurs 1.30. Naprostým outsiderem je podle bookmakerů Osasuna, na jejíž výhru si můžete vsadit v lákavém kursu 9.00 rovné a na remízu je kurs 4.50.

Reklama