Hlavní obsah

Atlanta a Tampa Bay hrají o poslední místo v divizi

Téměř polovina klubů nebude v NHL zahálet ani v neděli. Poměrně brzy nastoupí New Jersey proti Ottawě. V pacifické divizi hostí Anaheim Phoenix. V zápase dvou unavených klubů přivítá Vancouver Dallas. V severozápadní divizi se střetnou Colorado s Minnesotou. O poslední místo v jihovýchodní divizi svedou boj Atlanta a Tampa Bay.

Článek

Domácí klub zatím může v této sezóně vzpominat v dobrém pouze na dva listopadové týdny. Atlanta v nich ukořistila téměř polovinu svých výher. V prosinci se jí podařilo naopak bodovat pouze jednou dvakrát v řadě za sebou. Kalendářní rok tým končil opět ve velkém útlumu, když po Vánocích prohrál čtyři zápasy v řadě a získal jediný bod. Do další hluboké krize upadl obránce Mathieu Schneider, který přišel v létě jako předpokládaná velká posila. Od Vánoc ovšem sbírá jen mínusové body a trestné minuty. Atlantě jako celku alespoň vyšlo první utkání v novém roce, v němž se přelévalo skóre z jedné strany na druhou. Šťastný konec pro klub zařídili snad již definitivně uzdravený brankář Kari Lehtonen a mladík Erik Christensen, který využil rozhodující samostatný nájezd. Na návrat do sestavy si ještě musí počkat obránce Garnet Exelby.

Tampa Bay po letní přestavbě na nejrůzněších úrovních doufala v lepší zítřky. Jejich možný náznak se dostavil až s vánočními svátky. Kolem nich totiž podruhé v sezóně vyhrála tři utkání v řadě a i v posledním duelu uplynulého roku alespoň bodovala. Nový rok ovšem všechna možná zdání zlepšení setřel. Hráči zcela zaspali v první třetině a dostavila se další divoká prohra. Včerejší zápas začala Tampa mnohem lépe, ale ani dvougólové vedení jí nestačilo na zisk byť jediného bodu. Trenér má velké problémy se složením obrany, kterou musel pri absenci Paula Rangera, Lukáše Krajíčka a Jamieho Howarda radikálně omladit. V brance odchytal všech devět minulých utkání Mike Smith, ale vzhledem k náročnému programu a posledním výsledkům je možné, že dnes dostane šanci Karri Ramo.

Soupeře dělí na dně divize pouze jediný bod a bookmakeři bwin očekávají, že se tento rozdíl zvýrazní. Na výhru domácí Atlanty totiž vypsali kurs 2,1 . Hosté jsou ovšem zajímaví tím, že doma a venku získali identický počet bodů. Tampa Bay sehraje dnes třetí utkání ve čtyřech dnech na ledě soupeře, u něhož nedokázala v minulých dvou sezónách vyhrát v normální hrací době. Pokud se to hostujícímu celku podaří dnes, stane se tak v kursu 2,75 .

Reklama