Hlavní obsah

Edmontonu se nedaří doma a St. Louis venku

Eurotip.cz

Tři utkání uzavřou v neděli program tohoto týdne v NHL. Hostitelské role si vymění Chicago s Nashvillem a dnes domácí klub se bude chtít diviznímu soupeři pomstít za včerejší prohru. New Jersey pokračuje v krátké pacifické misi, kterou včera skvěle začalo, utkáním na ledě Anaheimu. Edmonton naopak opět hraje doma, když tentokrát hostí St. Louis.

Článek

Olejáři odehráli v uplynulém měsíci pouze tři zápasy venku a to vždy jednotlivě. Takto výhodný program by mnohé kluby dokázaly velmi dobře využít. O Edmontonu to ovšem neplatí, protože prohrál více než polovinu z jedenácti zápasů v tomto období. Fanoušci tak chodí na zápasy jednoho z nejhůře doma hrajících klubů celé ligy. Nečekaným častým problémem je pro klub střelba, což se odráží v tom, že celkové skóre domácích zápasů je záporné. Mezi nejlepší střelce klubu patří obránce Sheldon Souray, který ovšem nedohrál páteční utkání. Chybět dnes mužstvu bude i jeho vedoucí hokejista klubového kanadského bodování Aleš Hemský. Edmonton se musí obejít i bez dalších dvou útočníků. Do branky trenér od poloviny prosince velmi pravidelně staví Dwaynea Rolosona. Mathieu Garon má totiž mnohem horší všechny statistiky a do hry se tedy dostal pouze ve chvíli, kdy tým čekaly dva zápasy ve dvou dnech.

St. Louis je na dně západní konference, od něhož mu nepomáhá ani velmi solidní hra v přesilových hrách. Klub prožil již více krizí, ale tou nejhorší bylo období kolem poloviny prosince, kdy nebodoval pětkrát za sebou. Nic dobrého se neodehrálo ani ve vánočním období a na přelomu roku. Jediná výhra ze šesti utkání přišla pouze v samostatných nájezdech. Trenér má dlouhodobé problémy se složením sestavy. Nyní mu svitla naděje, že by po delší době mohl do hry zasáhnout Jay McKee. Dlouhodobě ovšem nadále chybí v dresu St. Louis obránce Eric Brewer, útočník Paul Kariya a další hráči. Včera netrénoval útočník Alexander Steen, jehož start by však ohrožen být neměl. Lze očekávat, že se do branky znovu postaví Manny Legace, který nemá o nic lepší statistiky než jeho kluboví kolegové, ale pomohl po více než měsíci hostům vyhrát dvě utkání v řadě. Celkově patří ovšem tento celek venku k nejhorším v celé lize.

Bookmakeři bwin v utkání dvou klubů uzavírajících pořadí svých divizi favorizují dosti výrazně domácí klub. Edmonton si výhrou v kursu 1,85 může přesto stále velmi vylepšit svou pozici v polovině sezóny ve vztahu k play off. Hosté se na osmé místo dívají z mnohem větší dálky. Na čtvrtou venkovní výhru St. Louis v normální hrací době si lze vsadit v kursu 3,3 .

Reklama