Hlavní obsah

Nymburk je krok od cenného úspěchu

Bezesporu doposud nejzajímavější zápas tohoto roku na basketbalových palubovkách bude dnes k vidění v pardubické ČEZ Aréně. Basketbalisté Nymburka před týdnem překvapili favorita z Podgorici a vítězstvím na Balkáně výrazně zvýšili své šance na postup mezi elitní šestnáctku Eurocupu. Klíč ke splnění tohoto cíle zní jasně - porazit dnes na domácí půdě Hemofarm Vršac.

Článek

„Je to poslední zápas základní části, jsme stále ve hře a hlavně máme velkou šanci. Potřebujeme vyhrát, abychom se posunuli do další fáze. To určitě není jednoduché, nicméně osud je v našich rukách,“ citují internetové stránky Nymburka kouče Muliho Katzurina, jehož tým dnes čeká souboj s mužstvem, které je v popředí kvalitní adriatické ligy. Právě v ní nyní Hemofarm utrpěl dosti drtivou porážku o 17 bodů s vedoucím Partizanem Bělehrad a vzhledem k tomu, že ani minulý týden s Bilbaem zdaleka nezazářil - prohrál rozdílem dvaceti bodů, není momentálně určitě v nějaké extra pohodě.

Dnešní zápas je však jedinečný, což jasně zdůrazňuje lodivod nymburských basketbalistů. „Není ani důležité, co se dělo ve skupině doposud a kdo s kým vyhrál a o kolik prohrál, kdo byl nejlepší hráč a kdo kolik zkazil. Pro zápas Nymburk versus Vršac to neznamená nic. V tomto zápase je jediné kritérium a tím je výhra. Kdo vyhraje, bere všechno,“ zdůrazňuje izraelský trenér na lavičce Středočechů, který se dnes může spolehnout na všechny své opory.

Ti se musí pokusit zastavit především mladíka Bobana Marjanoviče, který je současným lídrem Vršace a potvrdil to i v domácím zápase s Nymburkem. Na palubovce Hemofarmu Nymburk prohrál v poměru 82-74, když právě 222 centimetrů vysoký Marjanovič nastřílel 19 bodů a doskočil 11 míčů. „Je pravda, že nám ve Vršaci pěkně zavařil. Teď ho ale známe lépe, takže se musíme snažit ho v jeho činnostech co nejvíce eliminovat,“ ohlédl se nad nejnebezpečnějším hráče soupeře kouč Katzurin. V sestavě hostí bude chybět Vladan Vukosavljević, který však určitě nepatří k pilířům sestavy.

Favoritem utkání jsou podle bookmakerů společnosti bwin domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.45. Na Vršac si vsadíte u bwin za kurs 2.55. Zápas je možné sledovat živě na druhém programu České televize.

Reklama