Hlavní obsah

Přiblíží se Manchester čelu tabulky?

Manchester United má za sebou úspěšný víkend, jelikož dokázal porazit rozdílem třídy londýnskou Chelsea a zvýšil tak své šance na obhajobu titulu Premier league. Další krok může udělat už dnes, kdy hostí v dohrávce Wigan.

Článek

V případě vítězství se Rudí ďáblové posunou před svého víkendového soupeře a to dokonce o dva body. K dobru navíc budou mít stále jeden zápas a to i proti vedoucímu Liverpoolu, na který momentálně ztrácí bodů pět. Dopadnou-li tak dohrávky pro Manchester vítězně, dostane se o bod na čelo tabulky. Tento fakt mohou svěřenci Sira Alexe Fergusona splnit již v sobotu, jelikož Liverpool čeká zápas 22. kola až v pondělí a navíc proti městskému rivalovi Evertonu.

„Tvrdě nepracujeme pouze proto, abychom poráželi Chelsea. Je před námi další těžký zápas, ve kterém musíme vyhrát. Naši fanoušci očekávají navázání na nedělní výkon. Pevně doufáme, že už v sobotu budeme na čele tabulky - to je náš cíl. Ale nebude to určitě snadné, protože Wigan je nyní ve vynikající formě,“ nechal se slyšet manažer Rudých ďáblů, který se po dobu čtyř týdnů musí obejít bez obránce Patrice Evry. Defenzívu Manchesteru tak sužují poměrně velké problémy, jelikož stále nejsou fit ani Rio Ferdinand s Wesem Brownem. Evru s největší pravděpodobností nahradí John O'Shea a Ferdinandovo místo zaujme znovu mladíček Jonny Evans.

Wigan je překvapivě za poslední čtyři kola Premier league vůbec nejúspěšnějším celkem ze všech. Od 13. prosince totiž nepoznal nic jiného než vítězství a v tabulce mohutně stoupá. Nedařilo se mu však pouze ve vánočním čase, z posledních deseti zápasů totiž prohrál pouze jediný, naopak hned v sedmi se radoval z tříbodového zisku. Posledním, kdo si na Latics vylámal zuby, byl o víkendu londýnský Totenham, který na JJB Stadium prohrál těsně 1:0.

„Mají šanci dostat se na čelo tabulky a jistě pro to udělají maximum. V odvedené maximum musím doufat i u mých hráčů, jinak nemáme šanci uspět. Narážíme na Manchester v dobrém období a chceme potvrdit, že momentálně nejsme náhodou v top 10 Premier league,“ nechal se slyšet manažer hostí Steve Bruce, který nemá žádné problémy se zraněními a na hřiště pošle stejnou základní jedenáctku jako v neděli proti Spurs.

Papírovým favoritem utkání je jednoznačně domácí Manchester, na který si můžete vsadit s kursem 1.20. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 5.50. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Wigan, jehož výhra je oceněna kursem 12.00 rovných. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama