Hlavní obsah

Zahraje si Almagro v Aucklandu semifinále?

Zatímco první grandslam nové tenisové sezóny zahájil svá kvalifikační kola, přípravné turnaje k tomuto svátku bílého sportu jsou v plném proudu. V novozélandském Aucklandu se v rámci podniku série ATP World Tour 250 utkají o postup mezi nejlepší čtveřici Querrey s Almagrem.

Článek

Querrey odstartoval svou pouť letošním kolotočem turnajů v Brisbane. Favorizovanému Robinu Soderlingovi ze Švédska však nebyl vážnějším soupeřem, tudíž pro něj první kolo znamenalo konečnou stanici. Sebevědomí však získal zde na Novém Zélandu. Nejprve přehrál bez problémů domácího Daniela Kinga-Turnera, protivníkem silnějšího kalibru byl následně Lucemburčan Gilles Muller. Po prohraném prvním setu dokázal Querrey ve zbylých dvou dějstvích vývoj střetnutí otočit, čímž se mu otevřela čtvrtfinálová brána.

Almagro si nechal vstup do nové sezóny až na tento týden. Jakožto nasazená čtyřka měl v úvodu volný los. Doposud jediný zápas tak absolvoval proti Yen-Hsun Luovi z Tchaj-wanu, kterého dokázal udolat po velkém boji.

Sam Querrey pochází ze San Francisca. Bezmála dvoumetrový Američan dokázal v uplynulých dvanácti měsících proniknout mezi širší světovou špičku. Tento specialista na tvrdé povrchy triumfoval v březnu v Las Vegas, čímž si připsal premiérový titul elitní kategorie mezi profesionály. Že nešlo o náhodnou záležitost, dokumentují semifinále z Delray Beach a Indianapolis. Dobrým počinem je též postup mezi nejlepší osmičku na antukovém Masters v Monte Carlu. Grandslamovým maximem pak bylo osmifinále z US Open. Odměnou za kvalitní výkony je pro jednadvacetiletého tenistu současná 36. pozice v žebříčku ATP.

Nicolas Almagro má za své rodiště španělskou Murcii. Ve své kariéře zvítězil na čtyřech podnicích dvouhry. Poprvé mohl nad hlavou třímat pohár před třemi lety na oranžovém povrchu ve Valencii, kde dokázal v následujícím roce svůj úspěch zopakovat. Rovněž zbylá dvojice turnajových vavřínů má antukový nádech. Klání v Costa Do Sauipe a Acapulcu opanoval loni právě třiadvacetiletý Španěl. Ve Valencii navíc nebyl daleko od třetího triumfu v řadě, tiebreak rozhodujícího setu ve finále však pro sebe získal David Ferrer. Špatně si Almagro nevedl ani na Roland Garros, kde jej až ve čtvrtfinále poslal ze hry antukový král Rafael Nadal. Mimo svůj oblíbený povrch však osmnáctý hráč světa málokdy překročí svůj stín. Třetí kolo na US Open je ještě solidní, jinak pouze paběrkoval.

Prosadí se v souboji hráčů preferujících odlišné povrchy Querrey či Almagro? Bwin vypsal na výhru Querreyho i Almagra rovnocenný kurs 1.85.

Reklama