Hlavní obsah

Buffalo málo střílí

Čtyři zápasy jsou ve středeční nabídce NHL. Pittsburgh i Washington se budou muset vyrovnat s únavou ze včerejších utkání a z cestování. Stejný problém bude mít také Ottawa, která se svým chabým útokem míří na led Atlanty. Detroit pokračuje v cestě po pacifické divizi na led Anaheimu. Mezikonferenční duel obstarají Chicago s Buffalem.

Článek

Domácí tým se snaží být v centrální divizi důstojným soupeřem klubu, který ji vcelku pevně ovládá již mnoho let. Od začátku prosince do minulého týdne Chicago prohrálo pouze tři z patnácti utkání. Vždy se tak stalo právě v duelech s jeho letošním hlavním divizním sokem. V brance se nyní poctivě střídají Cristobal Huet a Nikolaj Chabibulin. Ruský gólman má o něco lepší statistiky, ale na řadě je dnes první jmenovaný muž s maskou. Oba rozhodně značnou měrou přispívají k tomu, že se klub může chlubit jednou z nejpevnějších obran v konferenci. Hráči před nimi však nijak nezahálejí. Obránci strážcům branky vydatně pomáhají a útočníci se starají o pověst jednoho z nejlepších útoků západní konference. Chicago mělo minulý týden náročný program, v němž drobnou krizi orámovalo dvěma výhrami.

Buffalo sezónu výtečně začalo, ale potom přišel velmi špatný listopad. Podobně se mu nepovedl vstup do prosince. Od té doby se mu však již více než měsíc nestalo, že by dvakrát za sebou nebodovalo. Platí to, přestože například ve druhé polovině posledního měsíce kalendářního roku vyhrálo pouze dva ze sedmi zápasů. Nový rok však znamenal probuzení. Významně se zlepšila obrana a za ní v lednu dosud pravidelně chytající Ryan Miller. Dnes ovšem dostane proti svým bývalým spoluhráčům přednost Patrick Lalime, jehož celkové statistiky jsou podstatně horší. Trenér přes kvalitní práci obrany provede v sestavě i další změny. Do hry se zapojí v sobotu odpočívající Henrik Tallinder. Mnohem větší problémy má v jistém smyslu útok. Buffalo se totiž nechává až příliš často přestřílet. V novém roce prohrálo v nejlepším případě v tomto směru o šest střel. Body se udělují za něco jiného, ale dobrý stav to není.

Oba kluby jsou ve svých divizích v situaci, kdy se v nejbližší době nemají kam posunout. Bookmakeři bwin očekávají, že důležitou roli dnes sehraje domácí prostředí. Na výhru Chicaga vypsali kurs 1,95 . Pro hosty začíná náročné období, v němž budou hrát mnoho utkání venku. Buffalu se proti dnešnímu sokovi v minulých zápasech velmi dařilo a dnes to může potvrdit v kursu 3,15 .

Reklama