Hlavní obsah

Posílí Djurgarden své šance na play-off?

Nejvyšší hokejová soutěž v zemi Tří korunek pokračuje dnes kompletním jednačtyřicátým kolem. Stejně jako ostatní evropské ligy, spěje též Elitserien k závěru své základní části. V jednom z duelů zavítá Djurgarden do Skelleftea Kraft Areny, aby změřil své síly s domácím AIK.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Skeleftea se nachází na pátém místě se ziskem šedesáti bodů. Tým, který vypadl v minulém ročníku hned na úvod play-off, hodlá letos tento výsledek vylepšit. S aktuálně předposledním Djurgardenem to již nevypadalo vůbec dobře, v poslední době se ale IF zvedá. Na kýženou osmou pozici má sedmý celek loňské Elitserien již jen pětibodový deficit.

Skellefteå Allmänna Idrottsklubb má ve své sbírce jediný švédský titul z roku 1975. Po dvou porážkách z ledu soupeřů hodlají svěřenci trenéra Hanse Särjijärviho opět naplno bodovat, a upevnit si tak postavení v horní polovině tabulky. Pozici nejproduktivnějšího hráče klubu zaujímá Niko Dimitrakos. Ačkoliv mu náleží zcela nehokejová národnost - řecká, je tento rodák z Bostonu mistrem svého oboru. Z devětatřiceti kanadských bodů činí jeho podíl vstřelených branek devatenáct, i v tomto ohledu nemá aktuálně ve svém týmu konkurenci. Mezi tyčemi působí vyrovnaná brankářská dvojice Andreas Hadelöv - Nicklas Dahlberg. Na marodce jsou pouze obránce Erik Andersson a útočník Fredrik Krekula. Platným článkem mužstva je český bek Pavel Skrbek.

Djurgårdens Idrottsförening byl založen již v roce 1891. V současnosti tým šlape a pravidelně boduje. Chtějí li se v Djurgardenu vyhnout baráži, nic jiného jim také nezbývá. Z posledních deseti střetnutí celkem sedmkrát odešli z ledu neporaženi. Roli tahouna co se přesných zásahů týče, plní jednatřicetiletý Niklas Anger, jenž zaznamenal sedmnáct gólů. Prvním brankářem je teprve dvacetiletý Stefan Ridderwall. Nakolik oslabí hosty absence zadáka Oscara Eklunda, či útočníků Jimmieho Ölvestada a Andrease Enggvista, se teprve ukáže.

„Ačkoliv pohled na tabulku nevypadá stále lichotivě, hráči získali sebevědomí. Věří, že se nakonec vměstnají mezi elitní osmičku, čímž by byl špatný průběh sezóny smazán. Ve čtvrtek hodláme poprvé v ročníku uzmout Skelleftee všechny body,“ uvedl kouč Djurgardenu Mikael Johansson.

Potvrdí domácí fakt, že na svém ledě v poslední době příliš bodů nerozdávají, či naopak DIF úspěchem zvýší svou naději na play-off? Bwin vypsal na výhru Skelleftey kurs 1.85, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.35, na triumf Djurgardenu si můžete vsadit v kursu 3.25.

Reklama