Hlavní obsah

Vrátí se Wigan proti Manchesteru City na vítěznou vlnu?

Eurotip.cz

Sérii čtyř vítězství fotbalistů Wiganu zastavili minulý týden Rudí ďáblové z Manchesteru, a dnes se proti nim postaví jiný tým ze stejného města – Manchester City. Na aktuálně patnáctý celek nejvyšší soutěže dnes čeká první utkání v Premier league v roce 2009, protože plánovaný duel Citizens s Portsmouthem byl odložen. Svěřenci trenéra Hughese už ale mají za sebou klání v rámci FA Cupu, kde prohráli s druholigovým Nottinghamem 0:3.

Článek

Mužstvo Wiganu skončilo v loňské sezoně na čtrnáctém místě, ale letos míří Latics o dost výše. Momentálně jim totiž patří slušná sedmá příčka. „Wiganu se daří, hrají hodně týmově, bojují jeden za druhého. Pokud budou podávat stejné výkony, jako v posledních měsících, budou atakovat příčky zaručující účast v pohárové Evropě. Jsem si jistý, že o tom Steve Bruce nebude chtít slyšet ani slovo, ale mají na to,“ říká na adresu soupeře trenér City Mark Hughes.

Hosté od konce listopadu z osmi utkání hned šestkrát bodovali naplno. Po prohře na horké půdě Arsenalu z úvodu prosince zdolali Latics postupně Blackburn, Newcastle, Bolton a Tottenham. Zaváhali až minulý týden proti obhájcům prvenství United, kteří zvítězili díky brance Rooneyho z první minuty utkání, ale další nepřidali a výkon Wiganu ocenil i Alex Ferguson.

Hráče Wiganu momentálně netrápí ani žádná zranění, a tak mohou nastoupit v nejsilnější možné sestavě. V té už ale nebude Kevin Kilbane, který přestoupil do Hullu a na odchodu do Tottenhamu je 24letý honduraský reprezentant Wilson Palacios.

Manchesteru navzdory příchodu bohatého majitele tato sezona nevychází a Citizens se nacházejí jenom čtyři body od samotného dna tabulky. V posledním měsíci roku 2008 dokázali pouze jednou bodovat naplno, když rozstříleli 5:1 Hull. Předtím ale nestačili na West Bromwich, Everton a s Fulhamem remizovali 1:1. Nerozhodně skončil i poslední ligový duel Blues na stadionu Blackburnu, kde alespoň bod za remízu 2:2 zachraňoval v poslední minutě Brazilec Robinho.

V domácím dresu by si mohl odbýt debut bývalý obránce Chelsea Wayne Bridge. Po problému s kotníkem je připraven i Robinho, ale kvůli kartám si nezahraje záložník Stephen Ireland. Otazník visí nad startem Shauna Wrighta-Phillipse a s jistotou do utkání nezasáhnou Michael Johnson, Martin Petrov a Dietmar Hamann.

„Vůbec jim nezávidím. Majitelé řeknou Hughesovi, že mu naprosto věří, tady máš peníze a postav tým. Je to trochu jako s Chelsea za éry Jose Mourinha. Ale potřebujete čas, bez ohledu na to, kolika miliardami disponujete. Za měsíc neposkládáte mužstvo a už vůbec ne takové, které může hrát vyrovnanou partii s top kluby,“ dodává trenér hostí Steve Bruce.

Mírným favoritem je podle bookmakerů Manchester City s kursem na výhru 1.85. Ve výhru Wiganu experti sázkové kanceláře bwin příliš nevěří, když na ni určili poměrně vysoký kurs 3.80. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, využijte kursu 3.35.

Reklama