Hlavní obsah

Přehraje Timra posledního?

Ve Švédské hokejové Elitserien zbývá odehrát posledních čtrnáct kol základní části. Dnes je na programu kompletních šest zápasů dvaačtyřicátého dějství. V jednom z duelů přivítá rozjetá Timra v E.ON Aréně takřka apaticky působící Södertälje.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Timře patří aktuální desátá příčka, čímž kopíruje umístění z minulé sezóny. Tento celek stále usiluje o postup do vyřazovací části, zároveň se však musí mít na pozoru před předposledním Djurgardenem, jelikož jedenáctá příčka znamená nevítanou vstupenku do baráže. Ztráta Orlů na elitní osmičku, stejně jako náskok na chvost tabulky nejsou výrazné. Södertälje okupuje poslední místo, cíl vyhnout se baráži vypadá již téměř nesplnitelně, dvanáctibodové manko půjde stěží smazat. S boji o záchranu má SSK bohaté zkušenosti, loni uchování příslušnosti k elitě dokázalo potvrdit.

Timrå Idrottsklubb byl založen před jednaosmdesáti lety, během nichž v klubu působili takové veličiny jako Lennart Svedberg a Henrik Zetterberg, jejichž dresy jsou vyvěšeny v týmové síni slávy. Svěřenci trenéra Charlese Berglunda z posledních pěti střetnutí čtyřikrát neprohráli, tudíž jejich aktuální forma umožňuje předpokládat posun tabulkou výše. Nejvíce kanadských bodů získal Mika Pyörälä, jenž vévodí rovněž klubovým statistikám, co se vstřelených branek týče. Jednoznačnou jedničkou mezi tyčemi je Johan Backlund, který v poslední době svými výkony táhne mužstvo od vítězství k vítězství. Své místo v týmu má též český útočník Petr Tenkrát.

„I v situaci, kdy s námi již nikdo nepočítal, jsme se dokázali zvednout. Poslední období nám dodalo potřebné sebevědomí. O účast v play-off se porveme ze všech sil. Södertälje rozhodně nepodceníme. Věřím, že nás fanoušci poženou k důležité výhře,“ uvedl vůdce zadních řad Timry Mikko Lehtonen.

Södertälje Sportklubb je sedminásobným mistrem své země. Poslední roky však bojuje spíše o holou účast v nejvyšší švédské soutěži. V prosinci se zdálo, že špatný vstup do ročníku hráči napraví, jenže v lednu SSK nedokázalo dosud zvítězit. Zůstává tak přikováno na dně ligového pelotonu. Brankářská dvojice Björn Bjurling a Pontus Sjögren přitom neodvádí špatné služby, defenzíva celkově není příčinou současné situace. Na vině je zejména špatná hra směrem dopředu. Vždyť nejproduktivnější článkem celku je se ziskem pouhých pětadvaceti bodů Linus Klasen. Kouč Jim Brithén nepropadá skepsi a burcuje svůj tým ke snaze pokusit se o sportovní zázrak, jímž by dohnání velké bodové ztráty na desáté místo rozhodně byl.

Získá Timra tolik potřebný plný bodový zisk, nebo Södertälje naváže na dvě vítězství ze tří vzájemných utkání letošního ročníku? Bwin vypsal na výhru Timry kurs 1.60, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.65, na triumf Södertälje si můžete vsadit v kursu 4.15.

Reklama