Hlavní obsah

Ottawa se vrací domů

Jako tradičně v sobotu v NHL bude sehrán alespoň jeden zápas dříve. Nezvyklé je, že se odehraje v pacifické divizi mezi Dallasem a Los Angeles. Unavené New Jersey dnes čeká derby na ledě Islanders. St. Louis má jistotu, že i po dnešním utkání s Chicagem zůstane na posledním místě. Ottawa hostí v severovýchodní divizi Montreal.

Článek

Senátoři byli dlouhou dobu ve vyhnanství kvůli mistrovství světa hokejistů do dvaceti let. Ottawa vyhrála jeden z osmi zápasů a v jednom dalším dokázala alespoň bodovat. Propad na divizní dno byl dokonán ovšem i z toho důvodu, že klub z hlavního kanadského města má odehrán poměrně malý počet zápasů. Obvykle v nich zklamává především útok, který je nejhorší v celé lize. Při dlouhém cestování se začala horšit i celkově hra obrany, což minulý týden vedlo trenéra k nasazení Briana Elliotta. Nováček ve třech zápasech inkasoval pouze pět gólů a prezentoval se výtečnou úspěšností zákroků. Především díky němu tedy Ottawa ukořistila dvě výhry proti soupeřům z jihovýchodní divize. Dnes se bude muset tým opět obejít v obraně bez Antona Volčenkova. Trenér nechá potřetí za sebou mimo hru cíleně také jeho kolegu Brendana Bella.

Hostující klub prožívá zvláštní sezónu. Montreal oslavuje velké výročí, jeho hráči ovládli ve východní konferenci zahajovací sestavu pro All-star game, ale v divizi se nachází velmi osamocen na druhém místě. Od prosince má trenér střídavě velké problémy se složením sestavy. Od posledního zápasu starého kalendářního roku se do branky nepostavil Corey Price. S Jaroslavem Halákem v zádech se však tým nebojí a daří se mu, přestože inkasuje v průměru více než tři góly za zápas. Útočníci se ovšem většinou postarají o to, že Montreal vyhraje. V posledních pěti utkáních se jim dařilo především v přesilových hrách. Dnes hostující klub jich využil celých osm. Významně si například polepšil Rober Lang, který i v dalším dresu potvrzuje své kvality. Při absenci Saku Koiva a dalších útočníků je toho velmi třeba.

Bookmakeři bwin očekávají, že se přetrhne započatá vítězná šňůra domácího klubu. Na výhru Ottawy totiž vypsali kurs 2,75 . Hostům se venku daří a ani na ledě dnešního soupeře nebyli v minulých sezónách bez šancí. Tentokrát si lze na vítězství Montrealu vsadit v kursu 2,1 .

Reklama