Hlavní obsah

Prodlouží Juventus vítěznou sérii i proti Laziu?

19. kolo nejvyšší italské fotbalové soutěže po sobotních předehrávkách tradičně pokračuje zbývajícími osmi nedělními zápasy. Zřejmě největším tahákem by měl být duel druhého Juventusu na půdě Lazia Řím.

Článek

Stará dáma po vlažnějším vstupu do sezony začíná plnohodnotně bojovat o nejvyšší příčky a poslední výsledky jenom potvrzují, že letos může Juventus myslet klidně na titul. Hosté totiž z posledních jedenácti utkání všechna vyhráli, s výjimkou souboje s vedoucím Interem, na který prozatím svěřenci trenéra Clauida Ranieriho ztrácejí čtyři body.

Juve po výhře 4:2 nad AC Milán zdolal venku 3:1 Atalantu a naposled se před vlastním publikem prokousal k těsné výhře 1:0 nad Sienou. „Siena si nezasloužila prohrát a klidně mohli získat bod. Máme štěstí, že je v našem středu kapitán, který momentálně oplývá výbornou formou. Inter není daleko, ale musíme se soustředit sami na sebe. Pokud budeme nadále vítězit, ohlížet se jinam nebude potřeba,“ říká kouč Ranieri, který i dnes bude sázet na útočné duo Del Piero-Amauri. Oba útočníci letos dohromady nasázeli celkem 18 branek.

Francouzský kouč se však musí obejít bez nemalého počtu hráčů. Na marodce hostí jsou Jorge Andrade, Giorgio Chiellini, Mauro Camoranesi, David Trezeguet, Jonathan Zebina a kvůli kartám si nezahraje ani Zdeněk Grygera. Toho na pravém kraji obrany nahradí Olof Mellberg a do zadních řad se navíc vrací Giorgio Chiellini. Velký návrat se poté odehraje mezi třemi tyčemi, kam se vrací Gianluigi Bufon, který nehrál od října kvůli vážnému svalovému zranění nohy.

Laziu se na přelomu listopadu a prosince loňského roku nevydařilo hned pět utkání, ale poslední dva zápasy bodovali svěřenci trenéra Delia Rossiho naplno. Nejprve zdolali nejtěsnějším možným rozdílem Palermo a díky hattricku Gorana Pandeva 3:2 Regginu.

Domácím patří aktuálně sedmá pozice, ale na čtvrtou Neapol ztrácí celek z hlavního města Itálie jenom tři body. „Náš tým začíná hrát opět fotbal té nejvyšší kvality a jsem přesvědčen, že v nastoleném tempu můžeme pokračovat. Věřím trojici Rocchi, Pandev a Zarate, potřebují jenom více spolupracovat,“ říká domácí trenér Rossi, který znovu hodlá na hrot postavit zmiňované trio útočníků.

Lazio dnes nemůže počítat se zraněnými záložníky Manfredinim a Francelinem Matuzalemem. Otazník visí i nad startem obránce Siviglii. Po svalovém problému by měl být naopak připraven nastoupit 24letý švýcarský bek Stephan Lichtsteiner.

Podle bookmakerů je mírným favoritem Juventus s příjemným kursem na výhru 2.25. Na úspěch domácího Lazia vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.20 a na remízu si můžete vsadit v kursu 2.90.

Reklama