Hlavní obsah

Carolina tápe

Z důvodu zkráceného týdne se dnes do bojů o body v NHL zapojí téměř polovina klubů, ačkoli je pondělí. Chicago hostí Minnesotu, která se pohybuje na hranici postupu do play off. Florida se pokusí v přímém duelu bodově srovnat krok s Buffalem. Tři zápasy budou mezikonferenční. Ve východní konferenci hostí Toronto Carolinu.

Článek

Domácí klub po krátkém zlepšení kolem poloviny prosince opět tápe. Od vánočního období vyhrál pouze čtvrtinu utkání. Za většinou porážek je v této době chabý útok. Celkově sice patří Toronto k týmům s mírně nadprůměrným počtem vstřelených gólů, ale nyní hodně prohrává, protože střílí obvyklě maximálně dvě branky v jednom zápase. Vesa Toskala navíc patří k nejslabším brankářským jedničkám v lize a klub má tudíž na východě jednu z nejhorších obran. Starý harcovník Curtis Joseph ho není schopen nijak dobře nahradit. Špatná hra obrany se projevuje i v tom, kolik jejích členů má nepříjemně nízké +/- hodnocení. Prim v tomto ohledu hraje české duo Tomáš Kaberle a Pavel Kubina, kteří sbírají góly a přihrávky obvykle pouze v přesilových hrách. Minulý týden se Toronto nechalo ve všech třech utkáních přestřílet a v sestavě mu chybí dva obránci a stejný počet útočníků.

Carolina se v nejslabší divizi pere o druhé místo, které jí nemusí vůbec zajistit prodloužení sezóny. Zdálo se, že Vánoce u ní odstartují definitivní zlepšení, které naznačovala již v polovině prosince. Na přelomu roku vyhrála pět ze šesti utkání. Výhry to ovšem byly velmi těsné a obvykle se odvíjely od kvalitního výkonu brankáře Cama Warda. Dalších pět zápasů se však pro hostující klub proměnilo v dosud nejhorší úsek sezóny. Carolina v nich nezískala jediný bod, obdržela v průměru téměř pět gólů na utkání a vstřelila jich dohromady pouze devět. Trenér se rozhodl opět pro změny ve složení útočných řad, když dnes od něj dostane výrazně více času na ledě Justin Williams. Dobrým příkladem nejde letos spoluhráčům kapitán Rod Brind'Amour, který má děsivé +/- hodnocení a čtyři týdny čeká na vstřelený gól. Mužstvo netrápí žádné zdravotní komplikace.

Bookmakeři bwin očekávají velmi vyrovnaný duel. Toronto střílí více gólů a má lepší přesilové hry než soupeř. Na výhru domácích je vypsán kurs 2,4 . Hostům se dlouho venku dařilo dobře a i nyní mají z cizích kluzišť téměř stejný zisk bodů, jako tam odehráli zápasů. Dnes si lze na vítězství Caroliny vsadit v kursu 2,45 .

Reklama