Hlavní obsah

Hrbatého čeká silný Ferrer

Třetí hrací den tenisového Australian Open se nese ve znamení druhého kola dvouher. V mužské části turnaje svedou souboj o postup mezi dvaatřicet nejlepších také Dominik Hrbatý a David Ferrer. Ze sedmi vzájemných zápasů vyhrál čtyři španělský hráč, ovšem na tvrdém povrchu si vedl lépe člen vítězného slovenského týmu z Hopmanova poháru.

Článek

Hrbatý vstoupil do sezóny účastí na tradičním klání smíšených družstev, a společně s Dominikou Cibulkovou dokázal tento podnik ovládnout. V úvodu ledna přitom neměl žádné druhořadé soupeře. Nejprve zdolal Jamese Blakea, následně prohrál bitvu s domácím Lleytonem Hewittem. Ve třetím duelu mu v prvním setu vzdal pro zranění Nicolas Kiefer a ve finále porazil v tiebreaku třetí sady Marata Safina.

Tři dny poté v Aucklandu uhrál na Philippa Kohlschreibera pouhé tři hry, a s turnajem se tak záhy rozloučil. Času na odpočinek však měl velmi málo, o osmačtyřicet hodin později jej čekal vstup do kvalifikace zde v Melbourne. Tu zvládl zcela s přehledem, během tří střetnutí neztratil jediný set. První kolo Australian Open přisoudilo Hrbatému amerického protivníka. John Isner, spoléhající na svůj dělový servis, ani tentokrát v daném ohledu nezklamal. Bezmála čtyři desítky es však na slovenského reprezentanta nestačily a Isner odešel poražen ve čtyřech setech.

Ferrer zahájil tenisový rok v Aucklandu. Na úvod měl volný los, ve druhém kole vyzrál na Marca Gicquela z Francie. Do semifinále postoupil bez boje, když k zápasu nenastoupil Hrbatého přemožitel - Kohlschreiber. O turnajový vavřín si ale Ferrer nezahrál, stopku mu následně vystavil Sam Querrey z USA. Svou grandslamovou pouť počal Španěl těžkým duelem. Němec Denis Gremelmayr kladl veliký odpor, kapituloval až v pátém setu.

Dominik Hrbatý oslavil 4. ledna jednatřicáté narozeniny. Rodák z Bratislavy působí v kolotoči bílého sportu již čtrnáctým rokem, během této doby ovládl na okruhu ATP šest podniků dvouhry. Poprvé nenašel přemožitele v San Marinu před jedenácti lety. Zatím poslední vavřín uzmul na tvrdém povrchu v Marseille 2004. Uplynulých dvanáct měsíců Hrbatému absolutně nevyšlo. Během této doby nedokázal na elitních turnajích vyhrát dva zápasy v řadě, což mělo za následek pád do třetí stovky světového žebříčku. A tak již na konci minulého roku musel hrát kvalifikace i na challengerech. Kariéru však populární Domino nezabalil, letošní probuzení je toho jasným důkazem.

Šestadvacetiletý David Ferrer se může pyšnit aktuálním dvanáctým místem v pořadí nejlepších tenistů planety. Na svém kontě má sedm vítězství na turnajích dvouhry. Před sedmi lety triumfoval na antuce v Bukurešti, čímž vešel výrazněji do povědomí tenisové veřejnosti. V sezóně 2007 pro sebe získal hned trojici vavřínů, loni přidal dva tituly. Bez porážky zůstal minulý rok na oranžovém povrchu ve Valencii a velké překvapení obstaral svým prvenstvím na trávě v Hertogenboschi. Z podniků velké čtyřky se nejvíce prosadil na Australian Open a Roland Garros. Postup mezi osmičku nejlepších lze označit za dobrý počin.

Bude se Ferrerovi v Melbourne dařit i letos, nebo uspěje znovuzrozený Hrbatý? Bwin vypsal na výhru Ferrera kurs 1.59, na triumf Hrbatého si můžete vsadit v kursu 2.20.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články