Hlavní obsah

Tottenham má pohodlný náskok

Anglická Premier league nadcházející víkend pauzíruje, jelikož jsou na programu zápasy FA Cupu. Kromě něj patří mezi tradiční anglické poháry i Carling Cup, který včera poznal prvního finalistu v podobě Manchesteru United, jemuž dnes vzejde soupeř z duelu Burnley - Tottenham.

Článek

Druholigové Burnley má sice výhodu odvety na domácím stadionu, ale moc velké ambice si dělat nemůže. Na White Hirt Lane totiž podlehlo domácím Spurs vysoko 4:1, i když první poločas skončil zcela opačně díky brance Martina Petersona. Sedm minut druhé půle však Tottenhamu stačilo na zvrat, který o pár minut později ještě zpečetil dalšími dvěma góly. Tímto výsledkem Burnley jen potvrdili svou mizernou formu z přelomu roku - od 26. prosince prohráli všech pět zápasů, v nichž nastoupili.

Zapomenout na poslední neúspěchy by dnes jistě nechal dnešní zázrak, ale postup do finále je pro domácí opravdu hodně vzdálený. „Nemusíte být Einstein na to, aby jste dokázal spočítat naše šance na postup. Tottenham je kvalitní mužstvo, má navíc náskok tří branek a je tedy jasným favoritem,“ řekl jasně manažer Burnley Owen Coyle, který se navíc musí obejít bez distancované brankářské jedničky Stevena Caldwella.

Ani trenér Tottenhamu Harry Redknapp dnes nemůže poslat mezi tři tyče svou tradiční postavu, Heurelho Gomes je totiž zraněný a stejně jako Vedran Čorluka, Jermaine Jenas a Aaron Lennon se na hřišti neobjeví. I velké absence mají za důsledek, že se jeden z nejznámějších klubů světa potýká s problémy v ligové soutěži. Spurs už dokonce vyhlásili boj o záchranu, kterému jdou naproti i zimními nákupy. Nejčerstvějšími posilami jsou brankář Carlo Cudicini z Chelsea a záložník Wilson Palacios z Wiganu. Ani jeden z nich se však ještě dnes na hřišti neobjeví.

I přes ne moc příznivou situaci bere Tottenham Carling Cup velmi vážně. „Chceme se dostat do závěrečného duelu ve Wembley a zároveň zůstat v Premier league. FA Cup a Pohár UEFA jsou pro nás nyní druhořadé,“ konstatoval zkušený manažer Redknapp, který kormidlo u Spurs převzal teprve před pár měsíci.

Domácí mužstvo je v celku pochopitelně považováno za outsidera a byl na něj vypsán sázkovou kanceláři bwin kurs 3.20. Tottenham sužuje docela početná marodka, ale i přesto disponuje silným kádrem. Na vítězství Spurs si můžete vsadit v kursu 2.02. Na remízu potom bookmakeři vypsali kurs 3.30.

Reklama