Hlavní obsah

Půjde Hantuchová v loňských šlépějích?

Zajímavé střetnutí nabídne na tenisovém Australian Open třetí kolo dvouhry žen. V Melbourne Parku se v jednom z duelů představí loňská semifinalistka Daniela Hantuchová proti Alize Cornetové. Ta má Slovence co oplácet, vždyť právě ona ji vyřadila v předchozích dvou letech z prvního grandslamu sezóny. Třetí vzájemné utkání v New Havenu pak již patřilo Francouzce.

Článek

Hantuchová nevstoupila do letošního kolotoče bílého sportu pravou nohou. V Brisbane sice sebrala Italce Erraniové set, jenže ve třetím dějství dostala ostudného kanára. V Sydney pak stejný počin uštědřila své soupeřce, Češce Kláře Zakopalové. Přes tu dokázala přejít hladce, ale vzápětí ztroskotala na Agnieszce Radwanské z Polska. Zde v Melbourne nejprve přehrála domácí Casey Dell'Acquaovou, a až nečekaně hodně práce měla ve druhém kole se Švédkou Mathilde Johanssonovou. Nakonec roli favoritky zvládla a po třísetovém vítězství v turnaji pokračuje.

Cornetová se představila po boku Gillese Simona na soutěži smíšených družstev - Hopmanově poháru. Tchajwanku Su-Wei Hsiehovou i Flavii Pennetaovou z Itálie porazila, sklonit se musela pouze před uměním Rusky Dinary Safinové. Jediným klasickým přípravným turnajem tak pro Cornetovou zůstal podnik v Sydney. V té době nerozehranou a trápící se Rusku Petrovovou přímo deklasovala, přešla i přes další hráčku největší země světa - Alisu Kleybanovovou. Ve čtvrtfinále však opět nestačila na Safinovou. Aby nebylo ruských soupeřek v lednu málo, na úvod Australian Open potkala Mariyu Koryttsevovou, které nedala nejmenší šanci. Ještě jednoznačnější průběh mělo klání druhého kola, Andree Petkovicové z Německa povolila jediný game.

Daniele Hantuchové je pětadvacet let. V současnosti jednadvacátá hráčka světového žebříčku zaujímá již dlouhé roky pozici tenisové královny v zemi našich východních sousedů. Premiérový vavřín z okruhu WTA si připsala v Indian Wells 2002. Před dvěma lety tento podnik ovládla znovu, navíc trimfovala v rakouském Linci. Loni až na semifinále australského grandslamu příliš nezářila. Na Bali postoupila mezi čtveřici nejlepších a její oblíbená destinace v Indian Wells ji tentokrát přinesla účast mezi elitní osmičkou. Tu zopakovala ještě na dalších pěti podnicích.

Osmnáctiletá Alize Cornetová se může pyšnit aktuální šestnáctou příčkou mezi ženami. První tenisové krůčky učinila v Nice, odkud pochází. Do velkého tenisu vstoupila před třemi lety, na French Open ve druhém kole podlehla krajance Mauresmové. Elitní turnaje začala hrát pravidelněji předloni. V Acapulcu a Fesu zaznamenala semifinále, na US Open pak třetí kolo. Uplynulých dvanáct měsíců přineslo Cornetové výraznější posun výkonů směrem ke světové špičce. Červencové klání v Budapešti na antuce vyhrála, další tituly mohla přidat v Římě a Acapulcu, v obou případech však byly finálové soupeřky toho dne lepší. Návdavkem připojila další trio postupů mezi čtveřici nejlepších. Grandslamové maximum získala na US Open a Roland Garros, její pouť těmito soutěžemi skončila ve třetím dějství.

Uspěje i tentokrát na australské půdě Hantuchová, či Cornetová na zkušenější soupeřku konečně v Melbourne vyzraje? Bwin vypsal na výhru Cornetové kurs 1.50, varianta vítězství Hantuchové je oceněna kursem 2.40.

Reklama