Hlavní obsah

Manchester United hostí Tottenham

Tento týden má Premier leauge sice přestávku, ale to neznamená, že by na ostrovech nebyl k vidění špičkový fotbal. V rámci čtvrtého kola FA Cupu změří síly aktuální lídr nejvyšší anglické soutěže Manchester United s momentálně až šestnáctým Tottenhamem.

Článek

Manchester je v dnešním klání určitě favoritem a před domácími příznivci si nebude chtít pokazit sérii velmi dobrých výsledků, které Rudé ďábly vynesly až na samé čelo Premier league. V nejvyšší soutěži neprohráli United už deset utkání v řadě a sebevědomí si řádně vylepšili také výhrou 3:0 nad Chelsea a posledním vítězstvím na půdě Boltonu, kde až v nastaveném čase zajistil hlavičkou tři body po pasu Teveze Dimitar Berbatov.

V úterý navíc svěřenci trenéra Fergusona postoupili do finále Carling Cupu, když po úvodní prohře na hřišti Derby 0:1 dokázali na Old Trafford zvítězit 4:2. „Vždycky je těžké dostat se do finále a naši mladíci si vedli fantasticky. Odvedli výborný výkon a dostanou šanci i posledním utkání,“ dodal po výhře spokojený trenér Ferguson, který však přišel hned o trojici hráčů. Obránce Jonny Evans se záložníkem Andersonem budou kvůli zranění kotníku mimo hry na tři týdny a zraněný je i 18letý bek Rafael. Na listině zraněných jsou i další obránci Evra, Rio Ferdinand a Wes Brown.

„Máme alternativy. Doufejme, že bude Gary Neville připraven nastoupit a na pravém kraji obrany může zaskočit Fletcher. S Nemanjou Vidičem a O´Sheou bychom mohli mít zkušenou čtyřku,“ dodává skotský kouč. Ten navíc nemůže počítat s Parkem a nejspíš ani s útočníkem Rooneyem. Debutu by se tak mohla dočkat posila z Partizanu Bělehrad, 21letý Zoran Tošič.

I Tottenham měl uprostřed týdne napilno, když po úvodní výhře 4:1 v semifinále Carling Cupu nad Burnley na půdě stejného soupeře v základní hrací době prohrál 0:3 Po 90minutách následovalo prodloužení, ve kterém o postupu Kohoutů rozhodli útočníci Pavlyuchenko a Defoe. V úvodu března tak čeká Spurs a United další vzájemné měření sil na neutrální půdě ve Wembley.

V Premier league to s londýnským celkem nevypadá zrovna růžově, když svěřenci trenéra Redknappa z posledních šesti utkání uhráli pouhé dva body. Hosty potom stejně jako United sužuje rozsáhlá marodka, na které jsou Heurelho Gomes, Vedran Corluka, Ledley King, Aaron Lennon, Jermaine Jenas, Darren Bent, Jamie O'Hara, Alan Hutton, Michael Dawson a nejistý je také start obránce Woodgata a záložníka Modriče. Proti svému mateřskému klubu navíc nemůže nastoupit talentovaný forvard Fraizer Campbell.

„Máme příliš mnoho zraněných a je velmi těžké poskládat silný tým, ale postavím to nejsilnější, co bude k dispozici,“ říká lodivod hostí Redknapp, který pravděpodobně dá příležitost mladíkům Giovanimu a Taarabtovi a také zkušenému obránci Ricardo Rochovi.

Na vítězství Manchesteru vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.45. Na úspěch hostujícího Tottenhamu vypsali bookmakeři kurs 6.25 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.80.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články