Hlavní obsah

Poradí si Real s La Coruňou?

V Primera División zůstává neohroženým vládcem Barcelona, která včera smetla Numancii a na čele tabulky získala patnáctibodový odstup. Ten se bude snažit alespoň trochu zeštíhlit momentálně o skóre třetí Real, který hostí celek La Coruňi a má mu co oplácet.

Článek

V úvodním souboji letošní sezony obou zainteresovaných týmů uspěla v domácím prostředí La Coruňa, když zvítězila 2:1. Na stadionu Riazor se však Realu tradičně nedaří, což nelze říci o jeho vystoupeních na Santiago Bernabéu, kde mužstvo z Galicie prohrálo 31 z 38 vzájemných měření sil a pouze dvakrát vyhrálo.

Realu se zatím vyplácí změna trenéra. Juande Ramos, který před Vánoci nahradil Bernda Schustera, dokázal s novým týmem vyhrát pět ze šesti soutěžních utkání. Domácí prohráli v závěru roku 2008 tři zápasy v řadě, ale od té doby postupně zdolali Valencii, Villarreal, Mallorcu a minulý týden 3:1 Osasunu.

Domácí se dnes budou muset obejít bez záložníků Gutiho a Dani Pareja. Mimo hru jsou i Jerzy Dudek, Mahamadou Diarra, van Nistelrooy a Ruben De la Red.

Deportivo patřilo na přelomu tisíciletí mezi nejlepší španělské celky, když v roce 2000 získalo mistrovský titul a v letech 2001-2004 skončilo nejhůře třetí. Od té doby to však šlo s mužstvem z nejzápadnější části Pyrenejského poloostrova skopce. Letos by mohl nastat obrat k lepšímu, když svěřencům trenéra Lotiny patří slušná osmá příčka a ztráta na čtvrtou Valencii činí jenom čtyři body.

„Superdeportivo bylo skvělým týmem, který došel až do semifinále Ligy mistrů. Nyní jsou mladší a procházejí zajímavými obměnami. Pokud budou v tomto pokračovat, můžeme o nich ještě hodně slyšet,“ dodává na adresu soupeře trenér Juande Ramos.

Hosté ale po výhrách nad Huelvou a Getafe dvakrát prohráli. Nejprve nestačili v domácím prostředí na Sevillu (1:3) a před týdnem utrpěli debakl na půdě Barcelony 0:5. „Nemůžeme přemýšlet o posledním utkání. Musíme se poučit z chyb, zvednout hlavy a předvést dobrý výkon. Prohráli jsme poslední čtyři duely, ale to nás na kolena nesrazí, protože jsme mentálně silní,“ říká obránce Zé Castro, jehož tým ve španělském poháru dvakrát nestačil na Sevillu.

Trenér Deportiva Miguel Angel Lotina nemůže nově zhruba na šest týdnů počítat se službami 22letého ofenzivního záložníka Andrése Guardada a mezi tři tyče se nepostaví Daniel Aranzubia, protože ho čeká po červené kartě na Barce stop na jeden zápas.

Jasným favoritem je podle sázkové kanceláře bwin Real Madrid s kursem na výhru 1.40. V úspěch Deportiva bookmakeři vůbec nevěří, když na jeho vítězství určili vysoký kurs 8.10. Pokud si myslíte, že Real v domácím prostředí zaváhá, vsaďte si na remízu v příjemném kursu 3.75.

Reklama