Hlavní obsah

Znojmu a Spartě se nedaří

Česká extraliga ledního hokeje má v neděli na programu další kompletní kolo, které začne nezvykle brzy. Slavia bude hostit Karlovy Vary již od tří hodin. Třinec bude opět hájit své postavení v první desítce na vlastním ledě, kde přivítá Pardubice. Vítkovice míří do Plzně, která se chce vzpamatovat z debaklu. Znojmo hostí Spartu.

Článek

Orli již třetí sezónu nelétají v oblacích a opět doufají, že proklouznou alespoň do předkola play off na poslední možnou chvíli. Výchozí pozice Znojma osm kol před koncem ovšem není nikterak dobrá, protože by muselo předstihnout tři soupeře a zlikvidovat sedmibodovou ztrátu na desáté místo. Nadějí by snad mohlo být, že většinu zbývajících utkání odehraje klub na vlastním ledě, pokud by ovšem dosud nebyl doma úspěšný jenom ve zhruba polovině zápasů. V mužstvu chybí především střelci, což se projevuje v tom, že domácí mají nejhorší útok soutěže a nenašli ve svém středu ještě žádného alespoň patnáctigólového hokejistu. Znojmu se vydařil začátek nového kalendářního roku, ale z posledních tří utkání si připsalo jediný bod. Dnes v jeho sestavě opět nebudou útočník Jiří Beroun a obránce Lubomír Štach, všichni podstatní hráči však nastoupí.

Sparta se po letním přestupovém hemžení dávala dlouho dohromady, ale zdálo se, že se přeci jen všechno v dobré obrátí. Od posledního listopadového dne až do konce kalendářního roku dokázal klub bodovat ve všech devíti zápasech. Osm z nich vyhrál, což ho přiblížilo k samotnému čelu tabulky. Významnou zásluhu na tom měl fakt, že většinu utkání sehrál tým na vlastním ledě, kde se mu začalo dařit střelecky. Nový rok ovšem naznačil nepříjemnou změnu. Po venkovní porážce sice přišly ještě dvě vítězství, ale nyní se Sparta opět topí v problémech a klesá tabulkou stále níž. V uplynulých pěti zápasech získala totiž jediný bod a inkasovala dvojnásobek gólů, než dokázala vstřelit. Trenér může na vzniklou situaci v případě potřeby reagovat změnami v sestavě, protože na marodce z pravidelně nastupujících hráčů zůstává již pouze zkušený útočník Martin Ručinský. Obranu se vedení rozhodlo posílit slovenským hokejistou Stanislavem Hudecem.

Bookmakeři bwin v zápase klubů, kterým se aktuálně nedaří, dávají větší šance výše postaveným hostům. Domácí Znojmo však má stále o motivaci postaráno a na jeho výhru je vypsán kurs 2,85 . Hosté soupeři v této sezóně přepustili pouze jediný bod, ale všechna tři utkání skončila velmi těsně. Dnes si lze na první venkovní vítězství Sparty Praha v novém kalendářním roce vsadit v kursu 2,05 .

Reklama