Hlavní obsah

Která z hráček ovládne španělský souboj?

Tenisové Australian Open pomalu otvírá bránu svých závěrečných kol. V dámské dvouhře dnes v noci pokračují osmifinálová klání. V ryze španělském duelu změří své síly Suarez-Navarrová s Medinaovou, která před dvěma lety na exhibici v Malaze ovládla dosud jediný vzájemný duel.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Začátek sezóny u Suarez-Navarrové nenaznačoval žádnou zvláštní formu. Vždyť v Aucklandu i Hobartu vypadla hned ve svých druhých střetnutích. Skalpy Dechyové a Chakvetadzeové svou hodnotu mají, na druhou stranu porážky s Keothavongovou, a od Pavlyučenkovové tento poměr vyvažují do průměru. V Melbourne však zatím Suarez-Navarrová exceluje. Skalp Roberty Vinciové se očekávat dal, ve druhém kole ale senzačně vyřadila Venus Williamsovou. Po prvním setu, který ovládla Američanka, se zdálo vše jasné, poté však následoval překvapivý obrat. Po vítězství v rozhodujícím dějství slavila postup do další fáze soutěže Španělka. Následně ukončila Suarez-Navarrová turnajovou pouť své krajanky Martinezové.

Taktéž Medinaová v přípravných podnicích nezářila. I ona zaznamenala před Australian Open po dvou výhrách a porážkách. Yakimovovou a Santangelovou přehrála, Gallovitsové se Sugiamovou nestačila. Úvodním grandslamem roku prochází Medinaová zatím hladce. Hollandové, Coinové ani Pennetaové nedala sebemenší šanci, přičemž žádné nepovolila více než půltucet her.

Dvacetiletá Carla Suarez-Navarrová pochází z Barcelony. Aktuálně šestačtyřicátá hráčka žebříčku WTA na svůj premiérový titul stále čeká. Na ženském okruhu působí sedmým rokem, hlavní soutěž elitní kategorie poprvé okusila v rodné Barceloně 2005. Následující sezónu na tomtéž místě dokráčela mezi nejlepší čtveřici, čímž na sebe upoutala pozornost. Loni pak kariéra sympatické černovlásky nabrala strmý vzestup. Čtvrtfinalistka French Open mimo Roland Garros zazářila ještě semifinálovou účastí v Bogotě a Forrest Hills.

O tři léta starší Anabel Medinaová Garriguesová začala s bílým sportem ve Valencii. Ve své sbírce má již dvacet turnajových vavřínů, z toho osm singlových. Taktéž Medinaová debutovala na okruhu WTA v domácím prostředí, místem jejího prvního měření sil s elitou se stal Madrid. O rok později v Palermu nenašla přemožitelku, čímž započalo její působení mezi širší světovou špičkou. Stále nemůže prorazit na grandslamech, nejvýraznější počin přišel před dvěma lety, osmifinálovým postupem na French Open. V uplynulých dvanácti měsících ovládla turnaj ve Štrasburku, v Portorozi a Fesu zůstala těsně pod vrcholem.

Obě dnešní soupeřky preferují antuku, prosadit se však umí i na jiných površích. Zvládne duel dvou hráček stejné národnosti lépe Suarez-Navarrová, či mezi osmičkou nejlepších uvidíme Medinaovou? Bwin vypsal na výhru Suarez-Navarrové kurs 1.73, na triumf Medinaové si můžete vsadit v kursu 1.99.

Reklama