Hlavní obsah

Burton je letos suverénní

Pátá nejvyšší anglická fotbalová soutěž má momentálně jasného lídra a zároveň kandidáta na postup do League Two. Burton vyhrál už dvacet zápasů a další tři body si může připsat v duelu s osmnáctým Barrow.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oba týmy mají v poslední době naprosto odlišné formy. Domácí Burton totiž ještě do soboty držel sérii 13 výher v řadě, což je bezesporu obdivuhodné. O zvýraznění této úspěšné řady Brewers připravil možná i trochu překvapivě čtrnáctý Altrincham, který na Pirelli Stadium uhrál remízu 1:1. Hosté tak úspěšní zdaleka nejsou, vždyť ještě v sobotu tahali sérii osmi zápasů bez vítězství, ve kterých navíc prohráli hned pětkrát. O uplynulém víkendu se jim ale podařilo přehrát Kidderminster, tedy celek bojující o závěrečné play-off Conference. Jedinou branku utkání vstřelil tři minuty před koncem Jason Walker.

24letý forvard je jistotou trenérského dua David Bayliss - Darren Sheridan v útoku a dnes nebude na hřišti opět chybět, i když si z už zmiňovaného utkání neodnesl jen zářez na své střelecké pažbě, ale také lehčí zranění. Do Burtonu naopak ani neodcestoval Andrew Bon, jehož nepustí na hřiště karetní trest. Otázkou je start útočníka Waynea Curtise, který stejně jako jeho parťák utrpěl v zápase s lehčí Kidderminsterem zranění.

Burton na tom není v pohodě jen výsledkově, ale i co se týče hráčského kádru. Manažer Roy McFarland dnes může postavit prakticky stejnou sestavu, která stojí za posledními úspěšnými zápasy. Je ale otázkou jestli nenechá nějakou ze svých opor odpočívat, jelikož program Conference je nesmírně nabitý a cíl Brewers je naprosto jasný - postoupit o soutěž výše.

Burton je bezesporu kvalitnějším týmem a zároveň má v dnešním duelu výhodu domácího prostředí. Není se tak čemu divit, že ho sázková kancelář bwin favorizuje s kursem 1.30, na remízu vypsali kurs 4.50. Myslíte si, že Barrow překvapí a získá důležité tři body v boji o záchranu, pak si vsaďte s kursem 7.60.

Reklama