Hlavní obsah

Boston a Washington jsou první v divizích

Exhibiční víkend je pryč a v zámořské NHL přichází další důležité období. Hned v úterý do něj vstoupí více než dvě třetiny klubů. Montrealští fanoušci si od hokeje odpočinou, protože jejich klub míří na daleký jih do Tampy Bay. V jednom ze tří mezikonferenčních duelů hostí Edmonton Buffalo. Washington se chystá do Bostonu.

Článek

Medvědi ovládají východní konferenci ve většině důležitých hledisek. Boston je pro ostatní nedostižný v počtu získaných bodů, střelených branek a má i nejlepší obranu. Jedná se o vzácné skloubení obou činností. Po víkendu se navíc může tým honosit tím, že mu dělá kapitána muž s nejtvrdší střelou v soutěži. Zdeno Chára, který nad ostatními ční již svojí postavou, si připsal další primát. V brance častěji nastupuje Tim Thomas, přestože má podstatně nižší plat než v létě příchozí Manny Fernandez. Pro mužstvo je důležité, že se výtečně daří oběma. Trenér může být velmi spokojen s vyrovnanými útoky, ale starosti přesto má. Přidělává mu je zdravotní stav několika hráčů. Boston se tak nyní musí obejít například bez nejlepšího střelce Phila Kessela, kterého trápí mononukleóza. S otazníkem je start dalšího mladíka Milana Lucice, o něco zkušenějšího smolaře Patrice Bergerona a v Čechách velmi dobře známého obránce Andrew Ference.

Klub z hlavního města USA již nemá na soupisce ani tolik hráčů, kteří nastoupili v sezóně ke všem zápasům, co je prstů na zdravé ruce. Trenér Washingtonu měl významné problémy se sestavou několik měsíců. Tým přesto dokázal v sezóně již třikrát vyhrát alespoň pět zápasů v řadě a na přelomu roku zaznamenal ještě úspěšnější sérii. Za své postavení vděčí klub především domácímu prostředí, které proměnil ve skutečnou tvrz. K postupnému zlepšení však dochází i venku, kde od začátku prosince nebodoval pouze ve čtyřech z jedenácti utkání. Od vánočního období většinou chytá Jose Theodore, protože Brent Johnson se neustále potýká s různými zdravotními problémy. Nejistý je opět i start několika obránců. Washington má problémy s hrou v oslabení. Již osm zápasů v řadě se mu nepodařilo ani v jednom z nich ubránit všechna.

Oba kluby mají velmi silné postavení v jejich divizích. Bookmakeři bwin favorizují domácí tým. Boston na soupeřově ledě dvakrát v probíhající sezóně těsně prohrál a má tedy o motivaci k výhře v kursu 2,00 postaráno. Hosté si ovšem zvykli bohatým brát a chudým dávat. Dnes si lze na vítězství Washingtonu vsadit v kursu 2,95 .

Reklama