Hlavní obsah

Uvidíme Serenu v semifinále?

Eurotip.cz

Tenisové Australian Open pokračuje desátým hracím dnem. Polovina semifinalistů dvouher je již známa, nejlepší čtveřice můžu i žen bude doplněna dnes v noci. V dámské části soutěže se v jednom ze střetnutí utkají Světlana Kuzněcovová a Serena Williamsová.

Článek

Světlana Kuzněcovová letos ještě neprohrála. Přesto start na sydneyském přípravném podniku v titul nepřetavila. Po dvou vydřených výhrách s Pengovou a Kanepiovou do dalšího střetnutí pro zdravotní lapálie nenastoupila. Týden volna však třiadvacetileté rodačce z Petrohradu přišel vhod. V úvodním duelu zde v Melbourne se proti krajance Rodionovové musela k vítězství protrápit, Malekovou a Alonu Bondarenkovou poté přehrála hladce. Číňanka Zhengová následně osmé hráčce světa postup značně ulehčila, když s poraněným zápěstím v průběhu první sady vzdala.

Hned v první sezóně mezi ženami získala Kuzněcovová dvojici turnajových prvenství. Přemožitelku nenašla v Helsinkách a na Bali. Do dnešního dne obohatila svou sbírku o dalších sedm titulů, včetně toho nejzářivějšího z US Open 2004. Navíc dvakrát stanula na grandslamu jen těsně pod vrcholem. Letošním působením již vyrovnala nejlepší výsledek z Australian Open, jímž zůstávalo čtyři roky staré čtvrtfinále. V uplynulých dvanácti měsících postoupila hned pětkrát do finále dvouhry, jenže ve všech případech toho dne uspěly její soupeřky.

Sereně Williamsové je sedmadvacet. Po podzimních zdravotních trápeních zahájila aktuální sezónu v Sydney. Přes nepřesvědčivé výkony odešla z kurtu třikrát jako vítězka, v semifinále už Jeleně Dementěvové jednoznačně podlehla. Australian Open proplula v prvních třech kolech bez ztráty setu. Běloruska Viktoria Azarenka přes svou nevolnost první dějství osmifinále vyhrála, v průběhu druhé sady přesto musela odstoupit. Mladší ze sester Williamsových tak postup do čtvrtfinále takřka spadl do klína.

Ve své kariéře ovládla rodačka z města Saginaw dvaatřicet podniků dvouhry. Coby osmnáctiletá vyhrála US Open. Před sedmi lety nenašla přemožitelku na třech grandslamech, pouze v Melbourne toho roku nestartovala. Přesto však korunu královny Australian Open třikrát získala, od sezóny 2003 vždy v lichých letech. Podaří se jí letos na tuto sérii navázat? Ani minulý rok nezůstala Serena bez úspěchů. US Open, Bengalúru, Miami, Charleston - takový je výčet míst které opanovala. Neustále ambiciózní tenistka netouží po ničem menším, nežli se vrátit na první místo žebříčku WTA.

Vzepře se Kuzněcovová statistikám, a připíše si v šestém vzájemném duelu proti Sereně Williamsové druhou výhru? Nebo v semifinále uvidíme hráčku, která již bezmála deset let patří k absolutní světové špičce? Bwin vypsal na výhru Sereny Williamsové kurs 1.27, na vítězství Kuzněcovové je vypsán kurs 3.40.

Reklama