Hlavní obsah

Manchester má šanci na trhák

Moc zajímavé kolo připravila na tento víkend anglická Premier league. Zítra ho uzavře šlágr v podobě duelu Liverpoolu s Chelsea, což hraje do karet vedoucímu Manchesteru United. Rudí ďáblové se dnes představí na Old Trafford proti Evertonu, pro který to bude za poslední měsíc hned čtvrtý duel s týmem velké čtyřky.

Článek

Na první pohled jasný zápas, avšak pozor. Everton nedovolil v prosinci získat tři body Chelsea, před necelými 14 dny Liverpoolu a ve středu dokonce ani Arsenalu. Remízou skončil rovněž podzimní duel Manchesteru na hřišti Toffees a také pohled na tabulku praví, že by dnes nemuselo vše být jen v režii domácích.

Na druhou stranu nutno uznat, že jsou Rudí ďáblové stále o stupínek výše. Vždyť loni nebylo na světě lepšího mužstva a letos mají svěřenci Sira Alexe Fergusona našlápnuto k podobné sezoně. V Premier league momentálně nikoho lepšího nenajdeme a to má Manchester oproti svým největším konkurentům zápas k dobru. Teoreticky jestli dnes porazí Everton, ve tři body promění i odložený zápas s Fulhamem, a zároveň zítřejší zápas Liverpoolu s Chelsea skončí remízou, Ďáblové budou mít na čele tabulky už sedmibodový náskok.

Do konce soutěže však stále zbývá hodně zápasů a stát se jistě může cokoliv. „Už jsme titul ztratili v poslední den soutěže a naopak i získali. Tím pádem bereme vše stále naprosto vážně, ať hrajeme s kýmkoliv. David Moyes udělal pro Everton neuvěřitelnou práci bez velkých kreditů a zaslouží si bezesporu uznání. Ještě nikdy neměl k dispozici zdroje jako má například Manchester,“ řekl zkušený stratég Alex Ferguson, který se dnes musí obejít bez zraněného kanonýra Waynea Rooneyho. Fit na straně United stále nejsou ani Patrice Evra a Nani, jejichž návrat je naplánován na příští týden.

„Je to pro nás největší možný test, protože hrajeme proti světovým šampiónům, evropským šampionům a šampiónům Premier league. Ale proti šampiónům hrajeme rádi v domácích podmínkách. Když jede tým na Old Trafford, myslím, že musí mít sebedůvěru, aby uspěl. Doufáme, že budeme mít nějaké dobré momenty a zkusíme jich využít,“ řekl k zápasu kouč David Moyes, v jehož týmu chybí Tim Cahill a Marouane Fellaini, kteří si odnesli zranění ze středečního duelu s Arsenalem.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Manchester United jednoznačným favoritem utkání s kursem 1.35. Jestli si ale myslíte, že má Everton šanci nejméně na nerozhodný výsledek, tak si vsaďte na neprohru hostů s kursem 2.78.

Reklama