Hlavní obsah

Vancouver doma v lednu nevyhrál

Eurotip.cz

Třetina ze sobotních zápasů v NHL začne poměrně brzy. Do Washingtonu míří Detroit. Další mezikonferenční duel uvidí diváci v Montrealu, protože si zde zahrají Los Angeles. Carolina v jihovýchodní divizi hostí Atlantu. San Jose se chystá pojistit si vedení v celé lize bodovým úspěchem proti Chicagu. Unavená Minnesota hraje ve Vancouveru.

Článek

Domácí klub od přelomu listopadu a prosince tápe a nyní zakončí jednoznačně nejhorší měsíc sezóny. Jistou dobu se zdálo, že Vancouver přežije dobře i období bez své brankářské jedničky, ale právě před dvěma měsíci čtyřikrát za sebou nebodoval. Náznak další podobné krize se dostavil s vánočním obdobím a vedení se ho rozhodlo řešit příchodem gólmana Jasona LaBarbery, který se na začátku nového kalendářního roku v novém dresu dobře uvedl. Tým s ním v zádech se dočkal bodů ve čtyřech zápasech v řadě. Když jeho kouzlo pominulo, zdálo se, že se v pravou chvíli do setavy vrací Roberto Luongo. Neotřesitelná brankářská jednička mužstva však po návratu mezi tyče nepřivedla spoluhráče k žádné výhře. Vancouver tedy táhne šňůru sedmi proher, přestože při nich hrál pouze jednou mimo svůj led. Včerejší trénink opět z větší části vynechal Pavol Demitra, kterého trápí třísla.

Hosté se musí bez jiného důležitého slovenského útočníka obejít již mnohem delší dobu. Marián Gáborík Minnesotě hodně chybí, ale klub přesto na rozdíl od začátku prosince neupadá do nějaké hluboké krize. Body se mužstvu daří sbírat střídavě především podle výkonu, který podá Niklas Bäckström. Včera byl tento muž po deseti dnech opět střídán po třech obdržených gólech z celkového počtu jedenácti střel již na začátku druhé třetiny Joshem Hardingem, který ve zbytku zápasu neinkasoval. Je tedy otázkou, kdo bude chytat dnes, protože finský gólman se v lednu již blýskl i několik kvalitními výkony, když například dvakrát udržel čisté konto. Trenér Minnesoty by byl také jistě rád, kdyby si jeho svěřenci vzpomněli, jak jim těsně před exhibiční pauzou dobře vycházely přesilové hry. V tomto ohledu se mužstvu tento týden zatím vůbec nedaří.

Kluby mají v severozápadní divizi stejný počet bodů a jsou těsně pod příčkou zajišťující play off. Bookmakeři bwin favorizují domácí celek, který ovšem před vlastním publikem čeká na výhru již více než jeden měsíc. Na prolomení nelichotivé série Vancouveru vypsali kurs 1,85 . Hostům se proti dnešnímu soupeři zatím v probíhající sezóně vůbec nedařilo především střelecky. Na výhru unavené Minnesoty si lze vsadit v kursu 3,3 .

Reklama