Hlavní obsah

Posune se AC po duelu s Laziem na druhé místo?

Už včera prohrál favorizovaný Juventus s Cagliari, čímž zaznamenal druhou porážku v řadě. Tím se naskýtá velká šance pro AC Milán, které na celek z Turína ztrácí pouhé dva body. Lazio navíc na AC nemá nejlepší vzpomínky, když s ním na konci září prohrálo 1:4 a loni utrpělo před vlastním publikem debakl 1:5.

Článek

Rossoneri si v prvním utkání v roce 2009 připsali bod za remízu 2:2 na půdě dalšího týmu z hlavního města Itálie, AS. Poté si svěřenci trenéra Carla Ancelottiho poradili znovu díky skvělému Patovi s Fiorentinou (1:0) a nad Bolognou zvítězili jasně 4:1. Už ve středu se mohli Milánští posunout na druhou příčku, ale s Janovem pouze remizovali 1:1, když až v 87. minutě vyrovnával janovský Milito. Úvodní branku zaznamenala zimní posila David Beckham, která se tak trefila už podruhé za sebou.

„Je pro nás velkým přínosem. Doufáme, že s námi zůstane delší dobu. David dokázal, že je skvělý profesionál a věřím, že nám pomůže v boji o titul,“ říká na adresu bývalého záložníka United či Realu Andrea Pirlo. Nad startem stále ještě hráče LA Galaxy visí drobný otazník, když z posledního duelu odstoupil kvůli svalovému problému. Ve tříčlenné záložní řadě by poté nastoupili Seedorf, Ambrosini a Pirlo. Noční můrou pro obranu Lazia by měl být hvězdný brazilský útok hostí ve složení Ronaldinho, Kaká a Alessandre Pato. Kvůli kartám si nezahrají Flamini a Maldini a na listině zraněných zůstávají Kaladze, Nesta, Gattuso a Borriello.

Lazio po výborném startu do sezony pomalu padá ke středu tabulky, ve kterém se i momentálně nachází. Po třech slušných výsledcích čítajících výhry nad Palermem, Regginou a remízu s Juventusem přišly dvě porážky. Před týdnem nestačili svěřenci trenéra Rossiho na Cagliari (1:4) a chuť si nespravili ani ve středu na půdě Sampdorie Janov, kde prohráli 1:3.

„Je to pro nás těžké období, ale to se stane každému týmu. V této situaci ale musí mužstvo ukázat svou pravou tvář. Nemůžeme ve dvou utkáních dostat sedm branek a vstřelit jenom dvě,“ říká domácí trenér Delio Rossi.

Domácí nemohou počítat se zraněným záložníkem Brocchim a útočníkem Del Nerem. Kvůli suspendaci si navíc nezahrají záložníci Fabio Firmani, Pasquale Foggia a obránce Stephan Lichsteiner.

Na celkově teprve čtvrtou venkovní výhru AC Milán v sezoně určili bookmakeři kurs 2.00 rovné. Na vítězství domácího Lazia vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.50 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články