Hlavní obsah

Uspěje tápající Seppi v Záhřebu?

Jedním z mužských tenisových turnajů zařazených do série ATP World Tour 250 je kvalitně obsazený záhřebský podnik. Ten dnes nabídne mimo jiné duel Andrease Seppiho s Mischou Zverevem, kteří se utkají v rámci prvního kola.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Andreas Seppi oslaví na konci února pětadvacáté narozeniny. Díky současnému třiatřicátému místu okupuje post italské jedničky. Výrazněji na sebe upozornil poprvé v sezóně 2005. Čtvrtfinále hamburského Masters či postup mezi nejlepší čtveřici v Palermu nesou punc kvality. Těsně pod vrcholem stanul před dvěma lety, antukové finále v Gstaadu ale do vítězného konce nedovedl.

Loni odvedl nejlepší práci v Hamburku. Zdejší účast proměnil v semifinále, čímž jen potvrdil, že se mu na turnaji Masters v přístavním městě daří. K tomu připojil trio čtvrtfinálových působení. Z US Open a Wimbledonu si přivezl skalpy dvou soupeřů. Své výkony postupně stabilizoval, často jej najdeme i v deblovém pavouku. Ani zde není Seppi pouze do počtu.

Letos ale správný směr stále nenabral. Jediný vyhraný zápas z Dauhá proti Gremelmayrovi z Německa je na hráče elitní světové padesátky zoufale málo. Pravdou zůstává, že vypadl se zvučnými soupeři. V katarském Dauhá i na Australian Open podlehl Federerovi, se Sydney se rozloučil po porážce od Francouze Mathieua.

Mischa Zverev pochází z Moskvy, reprezentuje však Německo. Jednadvacetiletý hráč se zapsal do povědomí před třemi lety. V Bangkoku jej zastavil až ve čtvrtfinále Marat Safin. Až do předchozího roku sbíral úspěchy především na challengerech, uplynulých dvanáct měsíců tuto statistiku změnilo.

Říjnovým podnikem v Moskvě procházel úspěšně, brány semifinále už překročit nedokázal. Marseille, Rotterdam, Umag, New Haven, Petrohrad, takový je výčet klání, na nichž Zverev zaznamenal čtvrtfinálovou účast. Na třech grandslamových turnajích vypadl hned v úvodu, z Wimbledonu odjížděl spokojenější. Anglickou trávu opustil ve třetím kole, když pro zranění ve druhém setu vzdal Švýcaru Wawrinkovi.

Novou sezónu začal v Brisbane, a ekvádorského antukového specialistu Giovanniho Lapenttiho v prvním utkání přehrál. Zato domácího Josepha Sirianniho pokořit nedokázal. Porážka od hráče třetí stovky žebříčku je pro devětasedmdesátého tenistu světa ostudou. V Melbourne se rovněž dlouho neohřál, Argentinec Del Potro ale pouze potvrdil v úvodním kole roli jasného favorita.

Zvládne první vzájemný zápas lépe Seppi, který tři roky nazpět v Záhřebu hrál čtvrtfinále, nebo se k lepším zítřkům odrazí Zverev? Bwin vypsal na výhru Seppiho kurs 1.49., na vítězství Zvereva si můžete vsadit v kursu 2.44.

Reklama