Hlavní obsah

Liverpool uvidí třetí derby za posledních 14 dní

Eurotip.cz

Asi nejnáročnější program ze všech elitních anglických mužstev má momentálně Everton. Nejen, že minulý týden změřil síly s Arsenalem a o uplynulém víkendu s Manchesterech United, ale za poslední dva týdny se dvakrát střetl i s městským rivalem Liverpoolem. Tento derby maratón dnes v Goodison Parku zakončí odveta FA Cupu.

Článek

Toffees současné období určitě nikdo nezávidí a o to větším překvapením je, jak se s ním prozatím vypořádali. Remíza s Arsenalem a těsná porážka 0:1 s Manchesterem jistě nejsou špatnými výsledky stejně jako dvě remízy 1:1 s Liverpoolem. Právě s Reds se dnes utkají znovu a v letošní sezoně zároveň naposled. V prestižním liverpoolském souboji však domácí kouč David Moyes nebude moci počítat hned s několika hráči. Zranění jsou stále Yakubu, Louis Saha a James Vaughan. Do utkání nenaskočí ani čerstvá posila Brazilec Jo, který do Evertonu přišel z Manchesteru City.

„Pokusíme se Joovi vrátit sebedůvěru a z jeho výkonů následně těžit. Je stále mladý a má potenciál se zlepšovat. Je to hráč, nad kterým jsem uvažoval, už než šel do Manchesteru City,“ řekl ohledně svého nového svěřence manažer Toffees.

Liverpool nevstoupil do nového roku určitě tak, jak by si představoval. Kromě dvou remíz s Evertonem si připsal nerozhodné výsledky i se Stoke a Wiganem. Tyto ztráty mrzí ještě víc, když se Reds podívají na poslední zápas s Chelsea, který díky dvěma brankám Fernanda Torrese rozhodli v závěru utkání. Vedoucí Manchester má však o dva body v tabulce Premier league více a navíc jeden zápas k dobru.

Souboj o trofej v ligové soutěži tak nevypadá pro Liverpool zrovna nejlépe, i když samozřejmě stále zbývá řada kol do konce ročníku. Cíle Liverpoolských však jistě nejsou jen v lize, ale i Lize mistrů a právě v FA Cupu.

Na vítězství domácího Evertonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.10. O něco více věří bookmakeři ve výhru Liverpoolu s kursem 2.20. Na remízu si můžete vsadit v kursu 3.10.

Reklama