Hlavní obsah

Islanders jsou na vítězné vlně

Více než polovina týmů se dostane do hry ve čtvrtečních zápasech NHL. Boston si neodpočine, protože míří za divizním soupeřem do Ottawy. Sehrány budou dva mezikonferenční duely. Washington je doma skvělý a dnes hostí Los Angeles. San Jose hraje na vlastním ledě stejně výborně a přivítá Carolinu. Florida se pokusí o oplatu v zápase proti Islanders.

Článek

Panteři zaspali v povánočním období, ale přelom roku je včas probudil. Leden se posléze Floridě náramně vydařil, když nebodovala jenom ve dvou zápasech, v nichž skórovala pouze jednou. Významnou důvěru získal brankář Tomáš Vokoun, který si zachytal v deseti utkáních v řadě za sebou. Na začátku nového měsíce dostal v úterý šanci Craig Anderson, protože český gólman bojuje s nachlazením a jeho start je opět nejistý. Stejné problémy má také útočník David Booth. Trenér se dlouhodobě musí obejít v útoku bez Rostislava Olezse a v obraně bez Bryana Allena. Vedení klubu zase musí přemýšlet, co s obráncem Jayem Bowmeesterem, jemuž letos vyprší kontrakt. Všichni se ovšem na Floridě dívají především na tabulku východní konference, která je kolem osmého místa velmi vyrovnaná. Jistým uklidňujícím faktorem pro domácí může být, že mají odehrán menší počet utkání a kladné skóre.

Ostrované se na stejnou tabulku snad raději nedívají vůbec. New York Islanders jsou dlouhodobě přikování k jejímu dnu a rozdíl jejich skóre je hrozivě záporný. Dlouhou dobu za to mohla četná zranění, jejichž počet se nyní ustálil na šesti a je rovnoměrně rozložen mezi všechny posty. Mimo hru jsou tedy brankářská jednička i dvojka a pravidelně nyní nastupuje Yann Danis, kterému se v lednu dařilo a v úterý naznačil, že by nemuselo zůstat jenom u něj. Pouze jednou z minulých osmi utkání inkasoval více než dvakrát. Spoluhráči ho ovšem dlouho nebyli schopni adekvátně podpořit. Dařit se jim začalo až po exhibiční pauze a klub tak navázal šňůru čtyř utkání bez ztraceného bodu. V sezóně se jedná pochopitelně o její nejlepší úsek v podání hostů. Kanadské bodování New York Islanders vede obránce Mark Streit, který je jedním ze dvou hráčů v klubu s plným počtem odehraných utkání. Zároveň má také kladné +/- hodnocení, což je v kádru hostů další rarita. Špatnou zprávou je, že včera netrénoval. Na cestu se však s mužstvem vydal.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub neponechá nic náhodě a bude si chtít udržet postavení v horní polovině konferenční tabulky. Na výhru Floridy vypsali kurs 1,75 . Ve vzájemných zápasech zatím skutečně hrálo domácí prostředí v této sezóně dosud klíčovou roli. New York Islanders neuspěli na ledě svého soupeře již tři roky. Pokud se hostům podaří zvítězit dnes, stane se tak v kursu 3,7 .

Reklama