Hlavní obsah

Potěší Capdeville domácí fanoušky?

Tenisový turnaj mužů v chilském Vina del Mar pokračuje pátým hracím dnem. Dnes půjde na Movistar Open ve dvouhře již o semifinálové vstupenky. O ty si zahrají také Paul Capdeville a Pablo Cuevas.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Paul Capdeville pochází ze Santiaga. Aktuálně stodruhý hráč světa zaujímá pozici chilské trojky. Mimo podniky Futures a challengery se poprvé výrazněji prosadil na US Open 2005, kdy se z kvalifikace probil až do druhého kola. Rok na to potvrdil čtvrtfinálovou účastí na tvrdém povrchu v Memphisu, že není pouze antukářem. V uplynulých dvanácti měsících opět na americké půdě v Indianapolis postoupil mezi osmičku nejlepších. Z Roland Garros a Melbourne odjížděl po druhém kole. Challengery v Binghamtonu a Aracaju dokonce vyhrál.

Letošní sezónu zahájil úspěšným tažením v Sao Paulu, na zdejším challengeru podlehl až ve finále domácímu Ricardu Mellovi. Za to na Australian Open neuspěl. Při svém prvním kvalifikačním představení totiž nestačil na Holanďana Middelkoopa. Zde ve Vina del Mar si však vede zatím nadmíru dobře. Po výborných výkonech zcela vymazal Argentince Schwanka i Gimeno-Travera ze Španělska. Navíc za obě úvodní kola neztratil pětadvacetiletý hráč jediný set, soupeřům povolil vždy jen po sedmi gamech.

O tři roky mladší Pablo Cuevas učinil první tenisové krůčky v argentinské Concordii. Současná světová stojednasedmdesátka působí mezi profesionály šestým rokem. Brány ATP turnajů otevřel až v sezóně 2007, kdy úspěšně zvládl nástrahy předkol na US Open. V prvním kole však uhrál na Andyho Murrayho pouhých pět her. Výraznější výkonnostní skok učinil loni. Hned na úvod roku překvapil právě ve Vina del Mar, kde svým semifinálovým tažením zaznamenal svůj dosavadní největší úspěch kariéry. Slušným počinem lze nazvat postup mezi osmičku nejlepších ve Washingtonu. Na obou grandslamech, jichž se zúčastnil, vypadl v kole prvním. Z challengerů v Montevideu a Asuncionu odjel coby semifinalista.

Rok 2009 otevřel dvěma starty na tvrdých površích, v Sao Paulu i Salinasu ale neuhrál jediné vítězství. Zlepšení nastalo až ve Vina del Mar. Nejprve postoupil z kvalifikace, v hlavní soutěži následně zdolal zkušeného Ekvádorce Nicolase Lapenttiho, na Cuevasově raketě zůstal i Albert Montanes ze Španělska.

Dosavadní jediný vzájemný duel vyhrál před dvěma lety na oranžovém povrchu v Tunica Resorts Cuevas. Dokáže mu Capdeville porážku oplatit, a zaznamená tak postupem do semifinále své osobní maximum? Bwin vypsal na vítězství Capdevilleho kurs 1.65, na triumf Cuevase si můžete vsadit v kursu 2.10.

Reklama