Hlavní obsah

Phoenix hostí Carolinu

Eurotip.cz

Pouze šest klubů si v sobotu odpočine v NHL. Ve východní konferenci se utká Tampa Bay s New York Islanders v zápase klubů, které již pohřbívají naději na play off. Buffalo doma dlouho nepobylo a dnes míří za divizním sokem do Ottawy. Colorado naopak vyráží ven po více než třech týdnech, když bude opět hrát v St. Louis. Phoenix hostí Carolinu.

Článek

Kojoti ještě v polovině ledna vypadali jako černý kůň soutěže a před exhibiční pauzou si připsali velmi cenné vítězství nad posledním vítězem Stanleyova poháru. Týdenní přestávka ovšem Phoenixu evidentně ublížila. Minulý týden nejprve přišla jasná domácí porážka a posléze hráči nedokázali dvakrát skórovat. Tým se prezentuje na západě aktuálně čtvrtým nejhorším útokem. Ve středu mohl být trenér spokojen alespoň s tím, že mužstvo dokázalo využít polovinu přesilových her. Do útoku se vrací zkušený Steve Reinprecht, který má v klubu nejlepší +/- hodnocení a může se stát čtvrtým alespoň desetigólovým střelcem mužstva v probíhající sezóně. Brankář Ilja Bryzgalov již více než měsíc nepustil do hry svého náhradníka a přes pět porážek v řadě se jeho start předpokládá i dnes. Opět nebude moci naopak nastoupit třetí nejlepší střelec Phoenixu Peter Mueller.

Carolina nedělá v této sezóně čest svému přízvisku a v jihovýchodní divizi nejspíše již ztratila šanci na proklouznutí do play off nejjednodušším možným způsobem, který spočívá v obsazení jejího prvního místa. Mužstvo se snad alespoň již vzpamatovalo z černé série, kterou prožilo kolem poloviny ledna, když nebodovalo v pěti zápasech v řadě. Ve využívání šancí přesto klub neustále skomírá. Od Vánoc vstřelil více než tři góly v normální hrací době pouze ve dvou z osmnácti utkání, přestože ve většině zápasů soupeře přestřílel. V minulém zápase poprvé po Vánocích do hry vůbec nezasáhl brankář Cam Ward, který ovšem ve čtvrtek pouze odpočíval kvůli náročnému programu. Dnes tedy lze start této klubové brankářské jedničky očekávat. Naopak opět za Carolinu nenastoupí veterán Rod Brind'Amour a nejistý je i start nejlepšího klubového střelce Erica Stalla.

Soupeři jsou sice z různých konferencí, ale mají odehrán stejný počet zápasů a po dnešním duelu budou mít dostatek času na odpočinek. Bookmakeři bwin očekávají, že spokojenější po zápase budou domácí. Na výhru Phoenixu vypsali kurs 2,15 . Hosté nad dnešním sokem vyhráli v listopadu po čtyřech marných pokusech. Pokud se Carolině podaří zopakovat stejný výsledek, stane se tak v kursu 2,55 .

Reklama