Hlavní obsah

V londýnském derby vyzve Tottenham Arsenal

Po včerejších osmi zápasech má anglická Premier league na programu zbývající dva duely 25. kola. Chelsea jenom remizovala s Hullem a Arsenal se k ní může přiblížit na tři body. Tottenham má úplně jiné starosti, když se stále nachází v dolní polovině tabulky s náskokem dvou bodů na poslední West Bromwich.

Článek

Tottenham si v posledních týdnech s nadstandardní formou rozhodně netyká, když z posledních osmi ligových utkání zaznamenal jedinou výhru. Ta přišla v závěru ledna, kdy Spurs zdolali 3:1 Stoke City. Kolo předtím svěřenci trenéra Redknappa díky brance Defoa alespoň remizovali s Portsmouthem, ale minulý týden nestačili na Bolton. Wanderers vedli už o dvě branky, ale Kohouti zásluhou tref Benta dokázali vyrovnat, ale na gól Daviese z 87. minuty už odpověď nenašli.

V dnešním klání budou domácí posíleni o Robbieho Keana, který se po krátkém působení v Liverpoolu vrátil zpět do hlavního města Anglie. „Přišel jsem tam a z určitého důvodu to nefungovalo. Je to jednoduché. S jiným trenérem by to možná fungovalo,“ říká 28letý forvard, který tak naznačuje jednu z příčin jepičího života angažmá, na které nebude vzpomínat, jako na vydařené.

Kvůli problému s chodidlem nemůže v útoku nastoupit Jermain Defoe, a tak se po bok nového kapitána Keana postaví buď Roman Pavlyuchenko nebo Darren Bent. Kvůli kartám si nezahraje záložník David Bentley a na marodce i nadále zůstávají středopolař O´Hara a obránce King.

Arsenal si drží desetizápasovou sérii neporazitelnosti, avšak v polovině z nich jenom remizoval. Na přelomu roku Gunners postupně zdolali nejtěsnějším možným rozdílem Portsmouth s Boltonem a poradili si i na půdě nováčka z Hullu (3:1). Na hřišti Evertonu (1:1) zachraňoval alespoň bod v samém závěru utkání Robin van Persie a v souboji s West Hamem se diváci na Emirates Stadium branky nedočkali.

Ani hosté v posledních hodinách před koncem přestupového období nezaháleli a přivedli do svého středu jednu z hvězd uplynulého Mistrovství Evropy Andreje Aršavina. Ten však odehrál poslední soutěžní utkání v závěru listopadu, kdy skončila nejvyšší ruská fotbalová soutěž.

„Náš tým se stále učí. Je velmi mladý, ale proti Manchesteru, Liverpoolu či Chelsea ukázal, že může hrát s každým. Aršavinovi musíme dát čas. Po dlouhé pauze se připravuje jenom deset dní. Nechceme nic uspěchat,“ říká kouč Wenger, jehož mužstvo neprohrálo s Tottenhamem v posledních osmnácti ligových utkáních, ale na podzim neudrželo dvoubrankový náskok a remizovalo 4:4.

Kvůli suspendaci se musí hosté obejít bez záložníka Diabyho. Zcela fit je naopak Emmanuel Eboue. Na marodce Arsenalu poté zůstávají obránce Mikael Silvestre (stehno), Eduardo, Theo Walcott, kapitán Fabregas a Tomáš Rosický.

Na výhru domácího Tottenhamu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.50. Na tříbodový zisk Arsenalu si můžete vsadit v kursu 2.00 rovné a na remízu je kurs 3.20.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články