Hlavní obsah

Další Dentův pokus o návrat

Příznivci bílého sportu si mohou mnout ruce, vždyť není jediného dne bez zajímavých utkání. Dneškem startují další čtyři turnaje ATP, rovným dílem rozdělené mezi halu a oranžový povrch. Podnik v San Jose patří mezi ty halové, a nese název SAP Open. Tenisté si zde rozdělí více než půl milionu amerických dolarů. V jednom z duelů prvního kola na sebe narazí Taylor Dent a Bobby Reynolds.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Taylor Dent pochází z Newport Beach. Sedmadvacetiletý Američan na sebe upozornil před sedmi lety ve Wimbledonu, kde do té doby prakticky neznámý hráč postoupil do třetího kola. Následně v Newportu získal první ze svých čtyř titulů. O rok později zažil nejlepší sezónu v kariéře. Přemožitele nenašel v Memphisu, Bangkoku a Moskvě. Slušných výsledků dosahoval ještě další dvě léta, například z olympijských her v Aténách odjížděl coby čtvrtý. V únoru 2006 však přišlo zranění, na kurty se vrátil až o více než pětadvacet měsíců později. Loni pouze paběrkoval na challengerech.

V současnosti tenista sedmé světové stovky zahájil nový rok v Brisbane, a po dlouhé době mohl slavit vítězství v duelu podniku ATP. Po zdolání Darcise ale nestačil vzápětí na Gasqueta. V Melbourne obdržel od pořadatelů divokou kartu, jenže se s turnajem rozloučil v prvním kole, v pěti setové bitvě totiž podlehl krajanu Delicovi.

Rodák z Cape Cod, Bobby Reynolds, není tak známým. Na svůj premiérový titul z elitních podniků stále čeká. Přesto má výkonnost šestadvacetiletého hráče stoupající tendenci. Prorazil na Australian Open 2005, z kvalifikace dokráčel až do třetího kola. Nadále působil především na challengerech, ovšem čtvrtfinále z Washingtonu v témže roce ukázalo, že uspět umí i na prestižnějších podnicích. V uplynulých dvanácti měsících ovládl trojici challengerů na americké půdě. Postup mezi nejlepší osmičku v Delray Beach a Indianapolis, v soutču se třetím kolem Wimbledonu, zapříčinili výrazný žebříčkový skok Reynoldse.

Průběžně třiašedesátý tenista planety odstartoval letošní sezónu v Brisbane. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci podlehl v prvním kole Nishikorimu z Japonska. Sítem předkol prošel též v Aucklandu, kde připojil také skalp Oscara Hernandeze. Robinu Soderlingovi poté vzdorovat už nedokázal. S Australian Open se rozloučil také brzo. Tentokrát mohl naskočit rovnou do hlavní soutěže, Tommy Robredo mu povolil pouhých osm her.

Titul v San Jose obhajuje Andy Roddick. Tak vysoko jeho krajané asi nepomýšlí. Přesto ambice obou dnešních soupeřů sahají dále než k prvnímu kolu. Uspěje v premiérovém měření sil zkušenější Dent, či jeho cestu turnajem Reynolds ukončí? Bwin vypsal na výhru Denta kurs 1.79., pokud věříte Reynoldsovi, je pro vás připraven kurs 1.91.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články