Hlavní obsah

Potkají se vedoucí kluby konferencí

Téměř polovina klubů dostane v úterý šanci vylepšit si bodový účet v zámořské NHL. Los Angeles se pokusí i na ledě strádajících Islanders prodloužit úspěšnou cestovatelskou misi. V jihovýchodní divizi hostí Tampa Bay Atlantu. Florida může proniknout do postupové osmičky ve východní konferenci bodovým úspěchem proti Torontu. Boston přivítá San Jose.

Článek

Medvědi začali sezónu hodně nejistě, ale listopad i prosinec se jim vydařily výborně, čímž si vybudovali výrazný náskok ve východní konferenci. Boston se tak zařadil k největším překvapením sezóny. Až na začátku ledna mužstvo dvakrát za sebou nedokázalo bodovat, ale během dalšího měsíce se mu například podařilo navázat dvě čtyřzápasové výherní šňůry. Brankoviště ovládl Tim Thomas. V sobotu sice nastoupil po měsíci uzdravený Manny Fernandez, ale v souvislosti s ním se spíše hovoří o zbytečném letním nákupu, kterého se možná vedení bude chtít zbavit. Trenér Bostonu se více ovšem bojí nachlazení, které ohrožuje jeho svěřence. Aktuálně se dotýká především obránce Aarona Warda, ale není jisté, kdy se dotkne kohokoli jiného. Nastoupit nebude schopen zcela jistě druhý nejlepší střelec klubu Michael Ryder, který je po operaci.

Žraloci dělají čest svému přízvisku od začátku sezóny. Až v lednu se San Jose stalo, že nebodovalo ve třech zápasech v jednom měsíci. Zároveň si tím také mírně pokazilo domácí bilanci, která přesto pro dnešní hosty vyznívá stále velmi lichotivě. Jevgenij Nabokov udržel ve dvou zápasech po exhibiční pauze čisté konto, ale nyní již čeká jeho klub na výhru přes deset dní. Je to mimo jiné kvůli tomu, že v sobotu inkasoval z prvních dvou střel, které na něj šly. V obraně před ním přitom byl již uzdravený Dan Boyle, který si připsal asistenci. Mimo hru zůstanou asi tři dlouhodobí marodi, i když návrat obránce Brada Lukowiche nelze vyloučit. Trenér může být při nejhorším úseku sezóny pro jeho klub spokojen částečně alespoň s využíváním přesilových her i bráněním oslabení. Velkou pozornost dnes bude poutat Joe Thornton, jehož první návrat na led dnešního soupeře v roli hosta dopadl před dvěma lety dosti neslavně.

Bookmakeři bwin očekávají, že v zápase klubů, které ovládají své konference, sehraje důležitou roli domácí prostředí. Bostonu se nyní daří o poznání lépe a v kursu 2,17 je favoritem na vítězství. Ve vzájemných zápasech však v minulých pěti letech nebylo domácí prostředí výhodou. Dnes si lze na výhru San Jose vsadit v kursu 2,65 .

Reklama