Hlavní obsah

Rangers se nedaří

Devět zápasů je na programu ve středu v NHL. Atlanta si neodpočine, protože bude hostit Chicago. V dalším mezikonferenčním duelu se střetne Edmonton s Montrealem. V pacifické divizi hostí stále se lepšící Dallas upadající Phoenix. V severovýchodní divizi si bude Buffalo hlídat pozici v první osmičce s zápase s Ottawou. Rangers hostí Washington.

Článek

Jezdci sice orámovali exhibiční pauzu dvěma výhrami, ale je to jediná věc, která se jim povedla v uplynulých více než třech týdnech. Všech zbývajících šest zápasů New York Rangers prohráli, protože v nich dohromady vstřelili pouze pět gólů. V polovině z nich dokonce neskórovali vůbec a utrpěli dva debakly. Slabou útěchou je fakt, že naprostou většinu těchto zápasů odehráli venku a doma bodovat dokázali. V pondělí se vrátil do branky Henrik Lundqvist, který však za spoluhráče góly střílet nebude. Trenér již dva týdny marně řeší, v čem je problém, protože má k dispozici až na nejistého obránce Dmitrije Kalinina kompletní kádr. V početních výhodách se týmu také od poloviny ledna nedaří a nezměnilo to ani vytvoření nové přesilovkové formace. Vedení Rangers naznačilo možnou změnu tím, že přivedlo na farmu bouřliváka Seana Averyho.

Hosté měli drobnou krizi před polovinou ledna, když třikrát v řadě nebodovali. Postavením Washingtonu to ovšem nemohlo nijak otřást, zvláště když od té doby opět pravidelně boduje. Daří se mu i přes opět se rozrůstající marodku. V brance například nyní leží veškerá zodpovědnost na Jose Theodorovi, protože jeho více než vyrovnaný náhradník Brent Johnson se ocit na dlouhou dobu mimo hru. V útoku vynechá již třetí zápas v řadě Viktor Kozlov. Start Alexandera Sjomina je s otazníkem. Sezónu již může odepsat nejspíše jejich kolega a kapitán Chris Clark. Skvělé časy naopak prožívá obránce Mike Green, který po exhibiční pauze skóroval ve všech šesti zápasech a přidal během této doby i šest asistencí. Trochu v jeho stínu tak zůstal dvoustý gólový úspěch Alexe Ovečkina, který navíc nepřispěl k výhře. Washingtonu se daří nyní velmi dobře využívat přesilové hry.

Vzhledem k rozdílné aktuální formě bookmakeři bwin favorizují hostující tým. New York Rangers byli před měsícem ve hře o první místo v divizi, ale dnešní případná výhra v kursu 2,75 by jim posloužila především k udržení dostatečného náskoku na osmé místo. Hosté v minulých sezónách bývali na ledě dnešního soupeře bez šancí, ale ve vánočním období toto kouzlo zlomili. Washington pohodlně vede svoji divizi a dnes si lze na jeho vítězství vsadit v kursu 2,1 .

Reklama