Hlavní obsah

Modo má svému soupeři co vracet

Po reprezentační přestávce opět pokračují evropské hokejové ligy. Výjimkou není ani Elitserien. Osm kol před koncem základní části nejvyšší švédské soutěže přituhuje v boji o play-off. Znám stále není ani celek, který doprovodí Södertälje do baráže. Dnes je na programu kompletní osmačtyřicáté dějství, v jednom ze zápasů zavítá Skelleftea do Swedbank Arény, kde změří síly s domácím Modo.

Článek

Modo Hockey bylo založeno v roce 1921. Dvojnásobný mistr ligy skončil v minulé sezóně v dlouhodobé části třetí, jenže s vyřazovacími boji se rozloučil již ve čtvrtfinále. Z posledních deseti zápasů vyhráli svěřenci trenéra Harriho Rindella pět, připsali si však i stejný počet porážek. Aktuálně patří tomuto celku osmé místo, s nepatrným náskokem na předposlední pozici, znamenající účast v ošidné prolínací soutěži.

Mezi dresy vyvěšené v klubové síni slávy, najdeme i číslo Petera Forsberga. Brankářskou jedničkou týmu je Mikael Zajkowski, při hře dopředu spoléhá Modo především na nejproduktivnějšího hráče Elitserien, jímž je Per-Age Skröder z Norska. Ten se čtyřiadvaceti přesnými zásahy vévodí rovněž střeleckým statistikám.

„V této fázi sezóny má již každé utkání pro nás parametry klíčového. Tak musíme přistoupit i k duelu se Skellefteou. Hráči touží oplatit soupeři nedávnou krutou porážku. Pokud zvítězíme, učiníme důležitý krok k udržení se mezi elitní osmičkou,“ uvedl hlavní muž střídačky domácích Harri Rindell.

Skelleftea Allmänna Idrottsklubb má ve své sbírce jediný švédský titul z roku 1975. V poslední době ale neoplývá nejlepší formou, a tak se v tabulce propadla na šestou příčku. Před Modo má nyní pouze čtyřbodový náskok. Loni patřila Skelleftee osmá pozice, brány prvního kola play-off však překročit nedokázala.

Kolísavé výkony chtějí hráči vedení koučem Hansem Särjijärvim zastavit, a upevnit si tak postavení v horní polovině tabulky, jelikož pronásledovatelé nejsou daleko. Mezi tyčemi působí vyrovnaná brankářská dvojice Andreas Hadelöv - Nicklas Dahlberg. Platným článkem mužstva je český bek Pavel Skrbek. Pozici nejproduktivnějšího hráče klubu zaujímá Řek Niko Dimitrakos.

Před třemi týdny Skeleftea svého soupeře doma smetla pětibrankovým rozdílem, navíc další dvě ze tří vzájemných střetnutí probíhající sezony vyhrála. Podaří se domácím dnes odplata? Bwin vypsal na výhru Modo kurs 1.90, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.30, varianta vítězství hostů má kurs 3.10.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články