Hlavní obsah

Získá Langnau potřebnou výhru?

Nejvyšší švýcarská hokejová soutěž pokračuje dnes šestačtyřicátým dějstvím. Pouhých pět kol před koncem základní části vrcholí boj o play-off. Mezi nejlepší osmičku National League chce proniknout také Langnau, na jehož půdu zavítá předposlední Ambri.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Langnau má svému soupeři co vracet, vždyť všechna tři střetnutí probíhající sezóny s Ambri prohrálo. Aktuálně osmý celek drží pětibodový náskok na devátý Zug. Ambri sice opustilo poslední příčku, přesto však baráži neunikne.

Langnau Tigers zaznamenalo největší úspěch v klubové historii v roce 1976, pohříchu tento titul zůstává osamoceným prvenstvím. Loni se SCL zachránilo až v prolínací soutěži, o to víc touží nyní postoupit do play-off. Značně kolísavá forma znemožnuje výraznější odpoutání se Tygrů od svých pronásledovatelů.

Roli jednoznačné brankářské jedničky plní Mathias Schroder. Pilířem zadních řad je zkušený finský obránce Janne Niinimaa. Jeho dlouholeté zkušenosti z Nhl nachází uplatnění právě ve vypjatých okamžicích, mezi něž napínavý konec základní části patří. Nejproduktivnějším hráč domácích Martin Kariya nasbíral pětapadesát bodů, klubovým statistikám střelců pak vévodí osmadvacetiletý Daniel Steiner. Tomu chybí jediná trefa k metě dvaceti přesných zásahů.

„Ačkoliv nás proti soupeři připravujícímu se na prolínací soutěž nečeká snadné utkání, nezbývá nám než Ambri porazit. Situaci máme ve své moci, což je dobré. Nemusíme se spoléhat na výsledky ostatních. Věřím, že s podporou fanoušků klíčový duel zvládneme,“ uvedl trenér Langnau Christian Weber.

HC Ambri-Piotta začalo hrát v poslední době daleko lépe, bohužel z hlediska šancí na elitní osmičku pozdě. Stejně jako minulý ročník tedy čeká mužstvo vedené českým koučem Rostislavem Čadou baráž. Na čtvrté místo ze sezóny 1999/2000 mohou příznivci Ambri pouze nostalgicky vzpomínat. Paradoxem je, že tento největší úspěch v historii klubu zažil na střídačce právě současný trenér. Ten se ale vrátil do týmu až v průběhu prosince, kdy tým okupoval poslední příčku.

Hodně bodů poztrácelo Ambri po zranění gólmanské opory Thomase Bäumleho. Náhradníci Giacomo Beltrametti a Lorenzo Croce vyhořeli, a tak vedení angažovalo Slováka Karola Križana. I jeho přičiněním mají výkony celého družstva stoupající tendenci. Střelecky se nejvíce prosazuje Erik Westrum, autor jednadvaceti branek. Nejproduktivnějším hráčem klubu je Paolo Duca.

Potvrdí domácí roli jasného favorita, nebo i počtvrté v této sezóně odejde Ambri ze vzájemného souboje neporaženo? Bwin vypsal na výhru SCL Tigers kurs 1.65, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.50, na triumf Ambri si můžete vsadit v kursu 3.95.

Reklama