Hlavní obsah

Hoffenheimský zázrak hostí Leverkusen

V nejvyšší německé fotbalové soutěži bylo odehráno již devatenáct kol a na čele tabulky se s jednobodovým náskokem na Bayern Mnichov stále drží nováček Hoffenheim. Ten ve druhém utkání na nově postaveném stadionu v Sinsheimu přivítá pátý celek Bundesligy, Bayer Leverkusen.

Článek

Hoffenheim doposud prohrál pouhá čtyři utkání. Zatím poslední nezdar přišel v úvodu prosince v Mnichově proti Bayernu, kde se svěřenci trenéra Ragnicka díky brance Ibiševiče sice dostali do vedení, ale Lahm a v 90. minutě Toni svými brankami rozhodli o výhře bavorského celku 2:1. Následně Hoffe remizoval před vlastním publikem se Schalke 1:1 a tři body si připsal za výhru 2:0 nad Chotěbuzí. Minulý týden byl Hoffenheim na půdě Moenchengladbachu (1:1) blízko porážce, kterou až v 89. minutě odvrátil střídající Wellington.

„Máme šanci odskočit od našeho přímého pronásledovatele na devět bodů. Leverkusen má velké ambice a určitě budou hrát na vítězství,“ říká domácí trenér Ralf Ragnick, který bude moci počítat se záložníkem Carlosem Eduardem, který se vrací po karetním trestu. Mimo hru do konce sezony je však bosenský nejlepší střelec Bundesligy Vedad Ibiševič, který si v přípravném utkání proti Hamburku přetrhl kolenní vazy. Jako náhrada přišel do Hoffenheimu útočník Boubacar Sanogo z Werderu Brémy, který se už jednou dokázal střelecky prosadit.

Leverkusen se drží na nejvyšších pozicích a na druhý Bayern ztrácí pět bodů. V posledních týdnech se celku hostí ale výsledkově příliš nedaří. Po výhře v Moenchengladbachu svěřenci trenéra Bruna Labbadii doma jenom remizovali 1:1 s Chotěbuzí a stejně dopadl i jejich souboj na hřišti Dortmundu. Naposled přišla pro Leverkusen největší rána, když BayArenu vyloupil Stuttgart (2:4).

„Musíme zápas proti Stuttgartu hodit za hlavu. Čelíme kritice, ale jeden zápas neznamená, že jsme najednou slabým týmem. Dnes hrajeme proti jednomu z nejlepších týmů v lize a budeme se snažit bodovat, abychom si alespoň udrželi naši aktuální pozici,“ dodává trenér Bruno Labbadia, který nemůže počítat se suspendovaným chilským záložníkem Arturo Vidalem.

Na výhru domácího Hoffenheimu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.20. Na vítězství Leverkusenu si můžete vsadit v kursu 2.95 a na remízu je kurs 3.30.

Reklama