Hlavní obsah

Los Angeles ztrácí na Edmonton tři body

Téměř dvě třetiny klubů si mohou v sobotu vylepšit bilanci v NHL. Tampa Bay v jihovýchodní divizi hostí Washington, na který se v tabulce dívá z uctivé dálky. V jednom ze tří mezikonferenčních duelů se střetne Minnesota s Ottawou. Chicago se vrací domů, kde přivítá Dallas. Nezvykle brzy vyrazí na hokej fanoušci v Los Angeles, kam míří Edmonton.

Článek

Králové nebyli před měsícem v závidihodné situaci. Los Angeles se v polovině ledna potácelo již v několikáté sérii proher, která tentokrát čítala čtyři zápasy. Hlavním problémem byla střelba. Čtyři vstřelené góly ve stejném počtu utkání mohly stačit na body pouze při zvlášť dobré konstelaci, která nastala jenom jednou. Před čtyřmi týdny se ale mužstvo vydalo na dlouhé cestování, které přerušilo pouze jednou domácí zastávkou a dostavila se výrazná změna. Tým nebodoval pouze v jednom z devíti zápasů. Jeho branku spolehlivě ve všech utkáních strážil Jonathan Quick. Střelecky vyšla druhá polovina ledna výtečně Dustinu Brownovi. V únoru od něj převzal štafetu Anze Kopitar. Ani on ale nezabránil ve čtvrtek známému jevu. Los Angeles nedokázali bodovat v prvním domácím zápase po úspěšném cestování, když nevstřelili žádný gól.

Olejáři prožili večer hrůzy po exhibiční pauze, když před zraky vlastních fanoušků inkasovali potupnou desítku. Edmonton tak narušil postupně se lepšící dojem, protože doma se mu nedařilo především na začátku sezóny. Mužstvu nevyšel ani vstup do nového měsíce, když opět doma dvakrát nebodoval. Třídílné cestování ve čtyřech dnech zvládl klub ucházejícím způsobem, když evidentně rezignoval pouze na sobotní zápas na ledě velkého favorita a síly rozložil tak, aby získal dohromady tři body. Ve středu mohl být po vysoké domácí výhře nad sokem z jiného kanadského města spokojenější, kdyby se nedobrovolně neocitl mimo hru Denis Grebeškov. Tým přišel v krátké době o druhého produktivního obránce, protože proti bývalým spoluhráčům nebude schopen nastoupit ani Lubomír Višňovský. Vedení Edmontonu se před exhibiční pauzou postaralo o výměnu, jejímž výsledkem je, že v brance dostává neustále důvěru Dwayne Roloson.

Domácí prostředí ve vzájemných zápasech v této sezóně nehrálo dosud důležitou roli, což se ovšem podle bookmakerů bwin dnes změní. Na výhru Los Angeles vypsali kurs 2,15 . Domácí klub skutečně pravidelně v minulých sezónách nad hosty na vlastním ledě jednou vyhrával. Edmonton v případě vítězství v kursu 2,7 může vytvořit v tabulce zajímavou menší bodovou propast.

Reklama