Hlavní obsah

Djurgarden nesložil zbraně

Třemi zápasy dnes pokračuje nejvyšší švédská hokejová soutěž. Šest kol před koncem základní části je stále o co hrát. Tajenka všech postupujících do play-off, stejně jako druhého účastníka baráže, není dořešena. V jednom z utkání přivítá Djurgarden v Hovet Aréně Timru.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Djurgårdens Idrottsförening má více než stoletou tradici. Šestnáctinásobný mistr země Tří korunek loni obsadil v dlouhodobém dějství sedmou příčku, kterou ve vyřazovací části vylepšit nedokázal, když skončil hned ve čtvrtfinále. Špatně rozehranou sezónu dokázali DIF lednovým zlepšením ještě trošku napravit, a tak nyní bojuje o nejlepší osmičku. Desátý celek tabulky ztrácí na play-off tři body, zároveň má pětibodový náskok před jedenáctým Rögle. Ve dvanáctičlenném pelotonu švédské ligy znamená předposlední místo nevítanou vstupenku do prolínací soutěže.

Poslední střetnutí odehráli svěřenci trenéra Mikaela Johanssona v sobotu. Bod z ledové plochy Moda rozhodně není špatným počinem. Roli tahouna týmu plní útočník Fredrik Bremberg, jenž se podílel na sedmačtyřiceti brankách svého celku. Jednatřicetiletý Niklas Anger zase vévodí klubovým střeleckým statistikám, když zatížil konta soupeřů jednadvaceti přesnými zásahy. Teprve dvacetiletý Stefan Ridderwall odvádí dobrou práci mezi tyčemi.

„Pro fanoušky je vyrovnanost ligy jistě atraktivní, a věřím, že ani my nebudeme ze hry o kýženou osmičku venku. Nelehký úkol porazit rozjetou Timru s podporou diváků snad zvládneme, v družstvu je bojovná atmosféra plná odhodlání,“ uvedl bek domácích Marcus Ragnarsson.

Timrå Idrottsklubb byl založen před jednaosmdesáti lety. Uplynulý ročník zakončila na desáté pozici. Nyní je tým vedený koučem Charlesem Berglundem blízko výrazného zlepšení této bilance. Třikrát po sobě nenašli hosté přemožitele, dobrou formu si chtějí udržet i nadále. Šesté mužstvo soutěže totiž má na dnešního protivníka pouze pět bodů k dobru. Při současných výkonech by však neměla Timra v soubojích mistra Švédska chybět.

K oporám hostů patří gólman Johan Backlund, nejvíce kanadských bodů pak zaznamenal Mika Pyörälä, nikdo z jeho spoluhráčů též nevstřelil více branek. Zadní řady spoléhají na finského beka Mikka Lehtonena, v dresu Timry najdeme rovněž českého útočníka Petra Tenkráta.

Ani jedno z kvarteta utkání probíhající sezóny neskončilo výhrou hostů. Změní Timra tuto statistiku, či Djurgarden opět posílí bodovým ziskem své postupové ambice? Bwin vypsal na vítězství Djurgardenu kurs 2.00 rovných, nerozhodný výsledek je oceněn kursem 4.25, varianta triumfu Timry má kurs 2.90.

Reklama