Hlavní obsah

Naváže Mirzaová na výkony z minulého týdne?

Jednoznačně nejprestižnějším turnajem tohoto týdne je Barclays Dubai Tennis Championships. Dámské klání odehrávající se ve Spojených arabských emirátech je dotováno částkou dvou milionů dolarů. Loňské prvenství obhajuje Jelena Dementěvová. V jednom z utkání prvního kola změří své síly Mirzaová s Makarovovou.

Článek

Sania Mirzaová jednoznačně dominuje ženskému tenisu v Indii. Pohledná hráčka přišla na svět před dvaadvaceti lety v Mumbaí. Do povědomí příznivců bílého sportu vstoupila v sezóně 2005, kdy na domácí půdě v Hyderabadu získala svůj první a dosud jediný titul ve dvouhře, k čemuž přidala ještě finálovou účast z Forest Hills. Dva roky nazpět zůstala těsně pod vrcholem ve Stanfordu. Uplynulých dvanáct měsíců se Mirzaové příliš nevyvedlo. Na nejlepší výsledky dosáhla hned v lednu, kdy se stala čtvrtfinalistkou v Hobartu, načež navázala třetím kolem z Melbourne. Po zbytek roku jen paběrkovala, pouze v Indian Wells přešla přes dvě soupeřky.

Ani letošní působení na okruhu nepočala drobná brunetka oslnivě. Na rozehrání se zúčastnila exhibice v Hongkongu, kde zaznamenala po jedné výhře a porážce. Ostrý start přišel až na Australian Open. V úvodním kole smetla Mirzaová Polku Domachovskou, jenže následně ztroskotala na raketě Petrovové. Bez úspěchu však z prvního grandslamu sezóny neodjížděla. Po boku zkušeného krajana Bhúpathího dominovala smíšené čtyřhře. Přes rozpačitý rozjezd nakonec proplula minulý týden v Pattayi až do souboje o turnajový vavřín, kde včera podlehla Zvonarevové. Díky finálové účasti poskočila v žebříčku WTA o devětatřicet míst, na současnou sedmaosmdesátou pozici.

O dva roky mladší Jekatěrina Makarovová pochází z Moskvy. Předloni překvapila na US Open, z kvalifikace prolétla až do třetího kola. Minulý rok se již zařadila do širší světové špičky. Soul, Forest Hills, Eastbourne, takový je výčet míst, kde sympatická blondýnka zanechala čtvrtfinálovou stopu. Navrch připojila postup mezi dvaatřicet nejlepších z US Open a Melbourne.

Současná světová třiapadesátka se v novém roce nemůže najít. V Sydney jí stopku vystavila na úvod Dementěvová, na Australian Open alespoň překročila práh prvního kola. Po skalpu Rezaiové však turnaj opustila, když nad její síly byla Dinara Safinová. Z Paříže odjížděla taktéž brzy, Slovenka Hantuchová byla jasně lepší.

Uspěje v premiérovém vzájemném střetnutí s lepší formou hrající Mirzaová, či žebříčkově lépe postavená Makarovová? Bwin favorizuje indickou tenistku, když na výhru Mirzaové vypsal kurs 1.67, varianta triumfu Makarovové je oceněna kursem 2.07.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články