Hlavní obsah

Zajistí si Arsenal místo ve čtvrtfinále?

Eurotip.cz

Anglický FA Cup bude po dnešku znát kompletní seznam čtvrtfinalistů. Mezi osmičkou nejlepších jistě nechce chybět Arsenal Londýn, který v prvním zápase uhrál na hřišti Cardiffu pouhou bezbrankovou remízu a o postup do čtvrtfinále nejstarší klubové soutěže světa se dnes musí poprat na Emirates stadium.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arsene Wenger

Článek

V poslední době mají svěřenci Arsena Wengera remíz více, než by bylo zdrávo. Kromě už zmíněného nerozhodného výsledku s Cardiffem, si dělili body i v posledních třech duelech Premier league, když jen Evertonu dokázali vstřelit branku. Poslední obranou, na niž si Gunners vylámali zuby, byla Tottenhamu. Tímto výsledkem zvýšili svou ztrátu na čelo tabulky a také na čtvrtou příčku, která jako poslední zaručuje účast v kvalifikaci o Ligu mistrů. Tuto vstupenku momentálně drží Chelsea a dá se očekávat, že po změně trenéra bude svůj pětiboký náskok ztrácet jen těžko.

Z předchozího odstavce je jasné, že Arsenal letos nezažívá zdaleka vydařenou sezonu. Už výpadek ve čtvrtfinále Carlingu Cupu s Burnley nevěstil nic dobrého a následující výsledky smutný fakt pro fanoušky Gunners jen potvrdili. Alespoň trochu si mohou spravit chuť v FA Cupu, ve kterém jsou stále stejně jako v Lize mistrů v boji o trofej. „Chceme hrát stále co nejlépe ve všech soutěžích. Chceme zklamání z posledních týdnů přeměnit v přesvědčivá vítězství,“ přeje si kouč Arsene Wenger, který v duelu s Cardiffem pravděpodobně využije služeb uzdraveného Eduarda. Fit je navíc obránce Gael Clichy, zatímco Emmanuel Eboue má karetní trest a start Aarona Ramseyho je nejistý.

Cardiff na rozdíl od Arsenalu neprožívá letos vůbec špatnou sezonu. Ve druhé nejvyšší anglické soutěži poznal hořkost porážky prozatím jen čtyřikrát, a je vůbec nejlepším celkem této statistiky. Na svém kontě má však už také dvanáct remíz a díky tomu nyní figuruje na páté příčce, která sice zaručuje play-off o jedno barážové místo, ale až do samého konce sezony lze očekávat obrovský boj o tuto a okolní pozice.

V FA Cupu mají svěřenci muže Davea Jonese jistě už splněno. Nejen samotný postup do osmifinále, ale především remíza doma s Arsenalem se dá považovat za úspěch. Přesto mají Modří ptáci v hlavách především dnešní duel na Emirates stadium, kde by rádi podali sympatický výkon a zároveň se poprali o překvapivý postup. S tím jim nepomůže brankář Peter Enckelman, který bude nejméně dva měsíce mimo hru vinou zranění kolene a v brance ho nejen dnes nahradí Tom Heaton. Mimo hru je navíc Stephen McPhail, naopak duo Gabor Gyepes - Peter Whittingham se vrací do sestavy.

Podle bookmakerů společnosti bwin vstoupí v roli jasného favorita do zápasu domácí Kanonýři. Na vítězství svěřenců Arsena Wengera vypsali kurs 1.40. Myslíte si, že Cardiff dotáhne zápas alespoň do prodloužení, pak si vsaďte na jeho neprohru s kursem 2.57.

Reklama