Hlavní obsah

Zug hostí oblíbeného soupeře

Pouhá tři kola z celkového počtu padesáti dějství zbývají do konce základní části nejvyšší švýcarské hokejové soutěže. Kvapíkové tempo National League se nezastaví ani dnes, na programu je totiž hned pětice zápasů. V jednom z duelů zavítá Biel na Eistadion Herti, což je domovský stánek Zugu.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

EV Zug minulý ročník postoupil do play-off z lichotivé čtvrté příčky, daleko nebyl ani od semifinále. Až v sedmém střetnutí napínavé série podlehl Davosu. V letošní sezóně se Zug nacházel jednu dobu dokonce na samém chvostu ligového pelotonu, novoroční výsledky však odpoutali tento celek od poslední trojice. Jestli to ale bude stačit na vyhnutí se prolínací soutěži, a tedy zároveň postupu mezi nejlepší osmičku, zatím není jasné.

Nyní patří domácím devátá pozice, přičemž na Langnau vzhlíží pouze s jednobodovým odstupem. Poslední dvě utkání Energetici vyhráli, když nejprve zdolali Lugano, v sobotu poté vyloupili zcela odevzdané Ambri na jeho ledě. Výrazným impulsem byl pro mužstvo prosincový návrat šestatřicetieltého kanadského útočníka Daleho McTavishe. Klíčovou postavou je rovněž Josh Holden, s pětačtyřiceti body nejproduktivnější hráč Zugu. Do formy se dostává též brankář Lars Weibel. Návrat do sestavy hláší další z opor, Brad Isbister.

„Nyní je ta správná chvíle potvrdit vzrůstající formu další domácí výhrou. V pátek nás čeká přímý souboj s Langnau, přesto v hlavách hráčů musí být zatím úterní střetnutí. Věřím, že tlak ustojíme, a připíšeme si důležité tři body,“ uvedl trenér Energetiků Doug Shedden.

EHC Biel Bienne mezi elitou země helvétského kříže letos debutuje. V posledních šesti utkání venku nevytěžil tento celek ani jediný bodík, přitom naposled doma porazil Langnau, čímž paradoxně velmi pomohl právě svému dnešnímu soupeři. Nyní se již svěřenci kouče Heinze Ehlerse připravují na prolínací soutěž, v níž by si rádi vybojovali účast mezi švýcarskou hokejovou smetánkou i pro příští ročník.

V brance odvádí solidní práci Pascal Carninada, pilířem defenzívi je zkušený Sean Hill. Nejpilněji sbírá body Rico Fata, v kádru najdeme i českého útočníka Jiřího Bicka. Žádný z hráčů Bielu nepřekročil v této sezóně hranici dvaceti vstřelených branek.

První dvě vzájemná střetnutí této sezony pro sebe získal nováček, ten ovšem před měsícem na svém stadionu dostal od Zugu krutý výprask v poměru 0-8. Podaří se domácím splnit roli favorita, či Biel po dlouhé době venku zabere? Bwin vypsal na výhru Zugu kurs 1.45, remíza má kurs 4.90, na triumf Bielu si můžete vsadit v zajímavém kursu 5.30.

Reklama