Hlavní obsah

Vykročí Soderling úspěšně za obhajobou finále?

Nejprestižnější mužský tenisový turnaj tohoto týdne nesoucí název Regions Morgan Keegan Championships, má dnes v americkém Memphisu na programu zápasy třetího kola. Halový podnik zařazený do série ATP World Tour 500, přilákal dva hráče první světové desítky, představí se zde také čerstvý vítěz ze San Jose, Radek Štěpánek. V úvodním kole na sebe narazí Robin Soderling a Florent Serra.

Článek

Robin Soderling učinil první tenisové krůčky v Tibro. Ke svým dvěma prvenstvím přidal v uplynulém roce cennou trofej z Lyonu. Navíc stanul minulou sezónu třikrát těsně pod vrcholem, přičemž dvou finále dosáhl v únoru. Cílem 190cm vysokého Švéda je proniknutí do elitní desítky žebříčku ATP, a udržení se v těchto patrech.

K dosažení této mety ztrácí nyní šest příček. Leden odstartoval dvěma výhrami v Brisbane, pozdější vítěz Štěpánek jej však do semifinále nepustil. V Aucklandu také vyřadil dvojici protivníků, mezi nejlepší čtveřicí jej ale zastavil Del Potro. Na Australian Open měl problém již v prvním kole s Kendrickem. Následně výborně rozehrál střetnutí proti Baghdatisovi, jenže na zisk úvodní sady v té druhé i přes výrazný náskok čtyř gamů nenavázal, po zbytek klání tahal už jen za kratší konec postupových nitek. Od té doby Soderling nehrál, představí se až nyní.

Florent Serra pochází z Bordeaux. Poslední únorový den oslaví osmadvacáté narozeniny. První z dua turnajových vavřínů získal před čtyřmi lety v Bukurešti coby prakticky neznámý hráč. V sezóně 2006 ovládl podnik v Adelaide. Od té doby na podobný úspěch čeká. Loni si nejlépe vedl v Estorilu, kde zanechal semifinálovou stopu. Mezi osmičku nejlepších postoupil celkem čtyřikrát.

Aktuálně pošilhává po nejlepší světové padesátce, k níž mu chybí pouhá čtyři místa. Nový rok zahájil slušným vystoupením v Brisbane, když po skalpech Ferrera a Melzera podlehl ve čtvrtfinále Verdascovi. S Aucklandem i Australian Open se rozloučil bez vyhraného utkání, přičemž v Melbourne jen potvrdil své grandslamové prokletí. V Záhřebu i San Jose sice dokázal po jednom soupeři vždy vyřadit, v obou případech však následně nestačil na domácí tenisty.

Ze tří vzájemných soubojů dvakrát odešel jako vítěz Soderling, podaří se tentokrát uspět přeci jen rozehranějšímu Francouzi? Bwin vysoce favorizuje Soderlinga, na jehož výhru je vypsán kurs 1.18, varianta triumfu Serry je oceněna kursem 4.30.

Reklama